Почиње Фед куп: Луксембуржанке и Српкиње укрштају рекете

Тенисерке Србије почињу данас такмичење за пласман у плеј-оф прве групе Евро-афричке зоне, а први ривал у групи им је домаћин турнира Луксембург. Такмичење се одвија у два сингла и дубл меч.
fed reprezentacija
Фото: ТСС

Наша екипа, у саставу Нина Стојановић, Александра Крунић, Олга Даниловић, Фатма Идризовић и селектор Татјана Јечменица Јевтић, после Луксембурга укрстиће рекете са  Шведском, 7. фебруара (14 часова). Уколико забележе победе, у мини плеј - офу наше тенисерке очекује борба са победником групе у којој се налазе Пољска, Турска, Словенија.

Талентована Олга Даниловић тврди да је  спремна за изазове које наш тим очекује наредних дана у Луксембургу.

– Одрадили смо неколико тренинга, одлично се осећамо и мислим да свима нама прија подлога. Спремни смо против кога год будемо играли и ко год буде играо од нас. Сви смо у доброј форми и спремни, жељни смо победе и мислим да можемо да прођемо групу, а сматрам да смо то заслужиле јер сваки пут играмо срцем. Атмосфера је одлична – рекла је Даниловићева.

Најмлађа чланица и дебитант у репрезентацији, петнаестогодишња Фатма Идризовић пресрећна је што је део најјачег тима наше земље.

– Изузетно ми је драго што сам добила прилику да будем у селекцији Србије, а увек ми је част и задовољство да играм за нашу земљу, што сам и чинила претходних година у јуниорским селекцијама. Ово је за мене велико искуство, јако сам срећна да сам овде са мојим колегиницама које су наши велики асови и чије искуство је огромно. Оне су ми велика подршка и инспирација за наставак мог тениског пута. Једва чекам да такмичење почне – поручила је Идризовићева.

Меч Луксембург – Србија игра се данас од 16 сати.     

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести