Почиње Ролан Гарос: Новак јури нови рекорд

Трећи овогодишњи Гренд слем – Ролан Гарос почиње сутра.
Djokovic Novak /Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Новак Ђоковић углавном је добио жреб какав је желео. Да су његови навијачи бирали, вероватно би избацили Баутисту Агута као потенцијалног противника у четвртфиналу и Циципаса у полуфиналу. Избегнут је Тим у полуфиналу. Пројектовани полуфинални противник Ђоковића у полуфиналу је Данил Медведев, али Рус је у каријери добио само десет мечева на шљаци – то не значи да баш сада неће проиграти јер у суштини има све што је потребно за игру на земљи, а услови би могли да му одговарају.

Као и увек, највише ће зависити од самог Ђоковића – у Риму јесте био нервозан, али је освојио трофеј уз само један изгубљени сет. И сада је велики фаворит за пласман у финале, а финале значи само корак до нечега што никоме у историји није пошло за руком, по барем две титуле на сваком Грен слем турниру.

Новак Ђоковић у уторак ће одиграти меч првог кола Ролан Гароса. Противник српском тенисеру је Швеђанин Микаел Имер. Ђоковић и Имер до сада се нису састајали и наш тенисер је велики фаворит да прође у друго коло Френч опена. Имер је тренутно 80. тенисер света, а најбољи пласман му је 67. место на АТП листи.

На конференцији за медије Рафаел Надал, који брани титулу, жалио се на услове. Рекао је да се нада да ће организатори следеће године промислити о одлуци да се игра споријим лоптама јер у таквим условима то може да буде ризик за рамена и лактове играча. Рафа почиње од Герасимова, па Дијез или Мекдоналд. Тешко да до осмине финала неко може имало да поремети Надала, па какви год били услови.

Прошле године Србија је имала чак четворицу тенисера у трећем колу, а право је чудо да није уз Ђоковића имала неког и у осмини финала. Сада су поред Ђоковића ту Лајовић, Крајиновић, Кецмановић, Ђере и Милојевић, али тешко је да ћемо у завршници имати велики број играча, јер имају доста тежак жреб. На старту Лајовић сутра игра са Ђанлука Мађерем, а ако победи састаје се са победником меча: Ђере – Андерсон.

После титуле у Кицбилу срећа није погледала Миомира Кецмановића јер је на старту извукао Дијега Шварцмана. Међутим, Миша може да игра растерећено и уопште није немогуће да ту гледамо јако дуг меч, можда и изненађење, јер је и Кецмановић у стању да дуго држи лопту у игри уколико је концентрисан, а нема разлога да не буде.

Крајиновић блиста од повратка на терен после паузе. Сада га на старту чека Никола Милојевић, који ето није имао среће у свом првом наступу у главном жребу Грен слем турнира. Меч се игра сутра. У другом колу Крајиновића вероватно чека Бедене – стабилан тенисер који неће поклањати превише, али Филип је ипак фаворит за трећу рунду и вероватно реванш са Циципасом.

С. Р. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести