Полако се окупљају учесници „Адрија тура” у Тениском центру „Новак” у Београду

Најбољи српски тенисери спремају се за први наступ пос­ле тромесечне паузе настале због пандемије коронавируса.
djokovic
Фото: Srđan Stevanović/Новак Ђоковић

Биће то прво званично такмичење на глобалном плану, чији организатор и иницијатор је најбољи играч света Новак Ђоковић, у чијем тениском центру ће се играти први из серије турнира у региону. Управо Новак, али и Филип Крајиновић и Душан Лајовић тренирали су јуче по сунчаном времену на Дорћолу, како би осетили терене и лоптице.

Егизибициони регионални турнир почиње наредног викенда (13. и 14. јун) управо на теренима академије “Новак” у Београду. На њему ће, како је најављено, наступити и звезде овог спорта попут Доминика Тима, Александра Зверева, Григора Димитрова, Виктора Троицког, Борне Ћорића, Дамира Џумхура...

Одмах после овог такмичења, на теренима клуба “Олимп” у понедељак почиње “Отворено првенство Источне Европе”, где је Јанко Типсаревић окупио најбоље регионалне тенисере, који ће се наредних шест недеља спремати за наставак АТП и ВТА сезоне у септембру. Типсаревић је јуче био на теренима ТЦ “Новак”, где је пратио тренинг његовог “пулена” Филипа Крајиновића, а успут уживао у друштву Ђоковића и његовог тима, предвођеног легендарним Гораном Иванишевићем. Тренингу најбољих српских тенисера присуствовала је и наша млада играчица Олга Даниловић, која је сигурно покупила неколико “фора” од прекаљених професионалаца.

“Адрија тур” се из Београда сели у Хрватску, прецизније у Задар (20.  21. јун), потом у Црну Гору (27. и 28. јун), да би био закључен у Бања Луци (3. и 4. јул). Осим тога, у плану је и егзибициони сусрет између Ђоко­вића и Дамира Џумхура, који је на програму у Сарајеву, 5. јула.

Пред нама су, дакле, тениски дани и праве спортске посластице за љубитеље “белог спорта” у Србији. Карте су веома брзо плануле, па се очекује да трибине у ТЦ “Новак” буду испуњене  до последњег места, а мечеве с овог занимљивог такмичења преносиће и ТВ канал Спорт клуб.

А. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести