Председник ТС Француске Бернар Гидисели: Ако га буде, Ролан Гарос без публике

Уколико се тениски турнир у Ролан Гаросу ове године одржи, то ће се десити без публике.
rolan garos
Фото: Roland Garros

Гренд-слем који се игра у Паризу један је од два преостала највећа турнира која још могу да се одрже, пошто је раније одложен за 20. септембар. Веома је могуће, међутим, да се то догоди и недељу дана касније. Ово је потврдио председник Тениског савеза Француске Бернар Гидисели, који је одговорио и на питање о публици.

- Организовање турнира без публике учинило би могућим да се одржи економски модел, с телевизијским правилима и партнерствима. То не би требало заборавити - рекао је Гидисели у интервјуу за „Журнал ду диманш„.

Он је прокоментарисао и одлуку да се Ролан Гарос – без консултација и разматрања мишљења других – средином марта помери за крај септембра.

- Донели смо ту одлуку одговорно и савесно. Овај турнир је покретачка снага тениса у Француској, он храни играче у нашем екосистему, тако да, у овим тренуцима, морамо да размишљамо о њима - додао је Француз.

Подсетимо, Вимблдон је отказан, а УС опен и даље није. Тај турнир ће готово сигурно бити додатно померен (садашњи датум је 31. август), ако уопште буде одигран.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести