Ролан Гарос: Прошле Азаренка и Халеп, испала Венус

Белоруска тенисерка Викторија Азаренка пласирала се у друго коло Ролан Гароса победом над Црногорком Данком Ковинић.
azarenka
Фото: Viktorija Azarenka, foto: Tanjug (AP Photo/Alešandra Tarantino)

Она је одиграла одличан меч и са 2:0 (6:1, 6:2) за око сат времена игре савладал ривалку. Меч је обележила и Азаренкина реакција пре почетка дуела.

Румунска тенисерка Симона Халеп пласирала се у друго коло пошто је била боља од шпанске тенисерке Саре Сорибес Тормо после два одиграна сета – 6:4, 6:0. Слабије је ушла Симона у меч и испустила је два пута свој сервис, али је у оба наврата одмах вратила брејк. Губила је 3:4 у првом сету и тада је упалила машину. Освојила је наредних 9 гемова и почистила шпанску тенисерку са терена за 15. узастопну победу. Наредна противница биће јој Ирина Бегу или Џил Тајхман.

Француска тенисерка Каролин Гарсија направила је изненађење у првом колу. Некадашња Топ 10 тенисерка савладала је 13. носитељку Анет Контавејт – 6:4, 3:6, 6:4. Мирисало је на изненађење и то смо управо добили. Гарсија је играла на домаћем терену и искористила познавање париске шљаке против фаворизоване противнице. У наредном колу игра против Александре Саснович.

Са Ролан Гароса одмах је испала Венус Вилијамс. Боља од ње била је Ана Каролина Шмидлова – 6:4, 6:4.

У наредно коло пласирала су се и две Рускиње – Екатерина Александрова, која је победила Медисон Инглис са 6:3, 6:3 и Камила Рахимова, која је била боља од Шелби Роџерс са 6:2, 6:3.

Марија Сакари савладал је Ајлу Томљановић са 6:0, 7:5, Астра Шарма је победила Ану Блинкову са 6:3, 2:6, 7:5, док је каја Канепи направила изненађење добивши Марију Бузкову са 4:6, 6:4, 6:2.

Остали резултати:

Томљановић – Сакари 0:6, 5:7

Гаспарјан – Мертенс 2:6, 3:6

Саснович – Фридсам 6:2, 2:6, 6:3

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести