Шакота пред дерби: Све утакмице са Партизаном су важне

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота пред утакмицу 18. кола АБА лиге против Партизана, каже да су све утакмице са вечитим ривалом важне без обзира на такмичење у ком се играју.
sakota, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Vučković, arhiva/Драган Шакота

"Све утакмице са Партизаном су важне, без обзира у ком су такмичењу. Очекујем да ће их бити много ове сезоне. Наш ривал је тренутно на врху табеле и играће ову утакмицу потпуно растерећено. Са друге стране, од нас очекујем да одиграо потпуно другачије од онога што смо показали у првој четвртини утакмице са Ефесом. Морамо да будемо од старта борбени и паметни", рекао је Шакота за клупски сајт.

Шакота је рекао и да ће на дан утакмице бити познато који ће тим истрчати на паркет, али и да очекује да ће хала "Александар Николић" пити испуњена до последњег места.

"Очекујем да ће наши навијачи дати подршку која је неопходна за овакве утакмице. Требаће нам та енергија, јер са друге стране имамо тим који је у потпуо другачијем ритму утакмица, који је имао пет дана да се припреми за ову утакмицу, али надам се да смо свесни значаја утакмице и да ћемо бити ратнички расположени", рекао је Шакота.

Кошаркаш црвено-белих Владимир Штимац истакао је његов тим очекује такмичарски важна утакмица.

"Очекује нас утакмица која је увек специфична и такмичарски важна. Морамо да одиграмо чврсту тврду утакмицу, да се придржавамо договора из свлачионице. Само тако са добром одбраном, улазом у утакмицу, потпуно супротно од онога што смо показали у првих 10 минута против Ефеса у петак, уз огромну подршку са трибина можемо до резултата и победе. Ова утакмица није бити или не бити, биће их још са Партизаном ове сезоне сигурно, али желимо што бољу позицију на табели и пласман у плеј оф АБА. Самим тим победа нам је врло важна", рекао је Штимац.

Меч између кошаркаша Црвене звезде и Партизана игра се сутра од 18 сати у дворани "Александар Николић".

У првом мечу вечитих ривала ове сезоне у регионалном такмичењу победио је Партизан у “Штарк Арени".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести