Синсинати: Ђоковић савладао Карења Бусту, у четвртфиналу против Пуја

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четврфинале Мастерса у Синсинатију, чији је наградни фонд 6,05 милиона долара.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/John Minćillo)

Бранилац трофеја је после 90  инута игре победио 53. играча света, Шпанца Пабла Карења Бусту са 6:3, 6:4. Била је ово трећа победа нашег тенисера у исто толико сусрета са Шпанцем. Новак ће у четвртфиналу играти против Француза Луке Пуја који је био бољи од Руса Карена Хачанова, 6:7 (3), 6:4, 6:2.

Шпанац је пружио јак отпор Ђоковићу, којем је ово био тек други меч после освајања трофеја у Вимблдону. Новак је играо боље него против Сема Кверија на старту надметања у Синсинатију и није дозволио ривалу да направи ниједан брејк. Сервирао је сигурније, када је био у незгодним позицијама и умео је да се извуче сервисом. У првом сету, после 2:2, Шпанац је добио први поен у петом гему, али онда је уследио Новаков низ од 12 узастопних поена. Уз брејк у шестом гему за 4:2 стигла је и потврда истог (5:2), пре него што је Шпанац добио наредни гем, али Новак је затим сигурно одсервирао за вођство од 1:0 у сетовима.

Други сет је био узбудљивији. Шпанац је појачао ритам, био је и прецизнији и агресивнији, углавном је он био тај који је добијао поене после дугих размена, али Ђоковић је одолео свим изазовима. Успео је Новак да добије веома дуг гем на сервис противника и поведе са 2:1, а потом је потврдио брејк за 3:1. Није се Карењо Буста предавао, имао и брејк лопте у осмом гему, али је Ђоковић показао класу када је било најважније.

На 5:4, успео је да одсервира одлично, изгубио је само један поен и сада га у четвртфиналу чека Лука Пуј, ког је Новак добио ове сезоне у полуфиналу Аустралијан Опена.

"Било је много теже него што резултат говори. Пабло је одличан тенисер, добар са основне линије, морао сам да зарадим сваки поен. Задовољан сам својом игром. Лука Пуј и ја смо дуго на АТП туру, али нисмо играли много мечева. Један од најбољих мечева у последњих неколико година добио сам против њега у полуфиналу у Мелбурну ове године. Надам се да могу да поновим такву игру. Знам да ће бити тешко, трудим се да подижем ниво игре. Лука има одличан турнир, добио је неколико великих имена, знам шта ме очекује", рекао је Новак у интервјуу на треену по завршетку меча.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести