Сјајан деби Олге Даниловић на АО, елиминисала Хрватицу Мартић

МЕЛБУРН: Српска тенисерка Олга Даниловић пласирала се у друго коло Аустралијан опена, пошто је данас победила Хрватицу Петру Мартић 7:5, 3:6, 6:4.
Olga Danilović Foto Tanjug/ Teniski Savez Srbije/ Viktor Cervjakov
Фото: Foto Tanjug/ Teniski Savez Srbije/ Viktor Cervjakov

Даниловић је на дебитантском наступу на грен слему направила изненађење, јер је елиминисала тренутно 19. играцичу света.

Први дуел Српскиње и Хрватице трајао је два сата и четири минута, а у наредном колу Даниловић ће се састати са Американком Шелби Роџерс.

Аустралијан опен игра се за укупни наградни фонд од 80 милиона аустралијских долара.

 

„Велика победа која ми много значи“

Велика победа која ми у овом тренутку значи много, као што значи и мој први пласман у друго коло једног грен слема у каријери, изјавила је српска тенисерка Олга Даниловић, након што је на старту Аустралијуан опена направила изненађење победом против Хрватице Петре Мартић 7:5, 3:6, 6:4, тренутно 19. тенисерком света.

"Први пут сам у главном жребу Мелбурна, до којег сам стигла из квалификација, у овом свима нама чудном старту сезоне, али старту који нас челичи и учи да се све може, да су рад и дисциплина упркос околностима прави и једини пут ка резултату који желиш и сањаш", рекла је Даниловић за сајт ТС С.

Она је додала да је меч био очекивано тежак, јер је имала изузетну противницу преко пута мреже, чије име значи много у белом спорту и која иза себе има врхунске резултате вредне сваког респекта.

"Знала сам да неће бити лаких поена, да ме чека велика борба, да морам да играм на највишем нивоу и да уз све то морам да останем мирна. Испоштовала сам план који сам направила са мојим тимом, остала сам доследна својој игри и резултирало је на најбољи могући начин. Срећна, задовољна гледам на следећи меч и на наставак такмичења у топлом и лепом Мелбурну“, закључила је Даниловић.

Њена наредна противница је 28- годишња Американка Шелби Роџерс.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести