Штепанек: Ђоковић ће престићи Федерера по броју ГС титула

ЛОНДОН: Српски тенисер Новак Ђоковић надмашиће рекорд Роџера Федерера од 20 гренд слем трофеја, сматра његов бивши тренер Радек Штепанек.
Agasi i Stepanek/Fonet/AP
Фото: Агаси и Степанек/Фонет/АП

Ђоковић је до сада освојио 14 најзначајнијих титула, исто као и Пит Сампрас, а испред њега су само Рафаел Надал (17) и Федерер.

"Новак може да достигне главни циљ од преко 20 титула на гренд слемовима. Мислим да ће успети", рекао је Степанек за "Tennis world".

Штепанек, који је кратко радио са Ђоковићем у периоду од новембра 2017. до априла 2018, признао је да се све променило од повратка тренера Маријана Вајде.

"Агасијев и мој одлазак су га пробудили. То је морало да се деси, а ми смо и даље пријатељи. Маријан је раније био са њим 10 година и кључан је Новаков тим. Ђоковић може још да напредује".

Баш од повратка Вајде српски ас се вратио у форму и освојио трофеје на Вимблдону и Ју-Ес Опену, као и Мастерсе у Синсинатију и Шангају.

"Резултати на трави јасно су показали да се у њему нешто променило. После победе против Нишикорија у четвртфиналу Вимблдона схватио сам да освојити турнир. Много је ојачао на менталном нивоу", закључио је Чех.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести