Тенисерка Бојана Јовановски завршила каријеру

БЕОГРАД: Српска тенисерка Бојана Јовановски (26) саопштила је данас да је, због проблема са повредама, одлучила да заврши професионалну каријеру.
Bojana Jovanovski Foto: Teniski savez Srbije
Фото: Бојана Јовановски Фото: Тениски савез Србије

Јовановски је најбоље рангирање остварила 2014. године, када је била 32. на ВТА листи, а два пута је освајала титуле у професионалној каријери - Баку 2012. године и Ташкент 2013.

Била је репрезентативка Србије, за коју је наступала од 2010. до 2014. године.Поводом завршетка каријера, Јовановски је објавила саопштење у којем је навела да је прво поглавље њеног професионалног живота исписало последњу страницу, те да је одлука била тешка, "поплочана сузама, дугим састављањем мозаика, који је након многих теза ЗА и ПРОТИВ, ипак довео до речи која садржи толико емоција, која слама, али и која означава да након ње долази ново поглавље".

"Моја каријера професионалног играча је завршена. Одлуку сам донела тешко, након много размишљања, негодовања самој себи, јер један део мене још жели на терен, још жели да се такмичи, али тело услед бројних повреда и операција изазваних повредама, једноставно не може даље", навела је Јовановски.

Она је истакла и да више не може да тренира и игра на начин на који је то раније могла те да се као играч никад није задовољавала просеком.

"Радила сам много на терену, стремила сам великим резултатима, нисам остварила максимум, али нисам незадовољна. Тенис ми је пружио много, јединствену и непоновљиву животну причу. Тенис ми је омогућио да пропутујем цео свет, упознам људе са свих меридијана, стекнем пријатеље за цео живот", навела је она.

Јовановски је нагласла да ће тенис остати део њеног живота."Тенис је био и остао моја љубав, мој живот, тако ће бити заувек", закључила је она.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести