Тим савладао Кирјоса после преокрета у маратону у Мелбурну

Аустријски тенисер Доминик Тим после трилера избацио је Ника Кирјоса са Аустралијан опена.
tim
Фото: Dominik Tim, foto: FoNet

Кирјос је био близу изненађења, водио је 2:0 у сетовима, али није успео да слави пошто је светски број три нестварно преокренуо и славио са 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 за пласман у осмину финала Гренд слема у Мелбурну у дуелу који је трајао три сата и 22 минута. Аустралијанац је после два сета ишао ка изненађењу на свом терену, ношен подршком публике, али је Тим напрасно подигао ниво игре и пре свега сервиса и све се променило. Обојица су сјајно сервирали, пратили један другог, али је Аустријанац имао више концентрације. Са само два брејка, по један у трећем и четвртом, унео је драму у одлучујући сет. А тамо је имао више снаге у самом финишу када је направио разлику у седмом гему и разочарао Кирјоса.

Тим ће се у осмини финала састати са Бугарином Грегором Димитровом. Димитров пласирао се у осмину финала скоро без борбе. Њему је Шпанац Пабло Карењо-Буста предао меч трећег кола почетком другуг сета. Димитров је добио први сет са максималних 6:0, а Шпанац се повукао након што је Бугарин направио брејк и на старту другог сета. Карењо-Буста није имао снаге да настави меч због болести.

Аргентински тенисер Дијего Шварцман неочекивано је испао у трећем колу Аустралијан опена. Рус Арслан Карацев, 114. на АТП листи, у три сета елиминисао је Шварцмана – 6:3, 6:3, 6:3. Карацеву је то највећа победа и навећи успех у каријери јер никада није прошао треће коло на Гренд слемовима, све до 27. године. Невероватно звучи податак да је Шварцман успео да дође до само једног брејка, на старту трећег сета, а онда га већ у следећем "проспе", да би Карацев успео да направи још један и мирно приведе меч крају. За мање од два сата.

Карацев се у борби за четвртфинале састаје са Канађанином Фелис Оже-Алијасим, који је елиминисао искуснијег сународника Дениса Шаповалова са 7:5, 7:5, 6:3. Шаповалов је у прва два сета имао брејк предност, али није успео да их сачува у кључним моментима, после чега је клонуо. А млади земљак искористио и обезбедио неочекивани пролаз у само три сета.

Немачки тенисер Александер Зверев доминантно се пласирао у осмину финала Аустралијан опена. Немац Зверев је за мање од два сата "почистио" 32. носиоца турнира Адријана Манарина у три сета. Шести фаворит Мелбурна је славио са убедљивих 6:3, 6:3, 6:1. У следећем колу Зверев чека Душана Лајовића који је био бољи од Педра Мартинеса.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести