У недељу почиње турнир у Мадриду: Новак брани 45 бодова

Најбољи тенисер планете спрема се за наступ на мастерсу у Мадриду, где је прошле сезоне поражен већ у другом колу.
djokovic
Фото: Tanjug (Charles Trainor Jr./Miami Herald via AP, File)

Турнир у главном граду Шпаније почиње 5. маја. Новак је претходних дана тренирао у Марбељи заједно са братом Марком, а у присуству Пепеа Имаза, да би у четвртак стигао у Мадрид како би се прилагодио условима играња у највишој престоници Европе, која се налази на 612 метара надморске висине. Тренирао је и са Борном Ћорићем, а срео се и са Рафом Надалом. Љути ривали на терену срдачно су се поздравили.

Ђоковићу ће наступ у Мадриду бити први после елиминације у четвртфиналу мастерса у Монте Карлу, где је претрпео пораз од Данила Медведева.

У Мадриду је прошле сезоне имао наступ за заборав. Најпре је елиминисао Кеија Нишикорија, а онда је неочекивано поклекакао пред Кајлом Едмундом 1:2 (3:6, 6:2, 3:6), што значи да ће бранити само 45 бодова. Новак је два пута тријумфовао у Мадриду, 2011. и 2016. године, логично је да су му амиције и сада највише, с тим што је конкуренција жестока. Између осталих, учешће су највали Надал, Федрер и Александар Зверев, који брани титулу. Наградни фонд је 7.279.270 евра.

С. Р.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести