Вајда: Мислио сам да су Федерер и Надал далеко, али...

ЊУЈОРК: Тренер Новака Ђоковића, Маријан Вајда, изјавио је да српски ас није далеко од рекорда Роџера Федерера по броју грен слем титула и да мисли да би могао да га надмаши.
djokovic, tanjug ap
Фото: Novak Đoković, foto: Tanjug (AP Photo/Julio Cortez)

Ђоковић је победио Дел Потра 6:3, 7:6 (7:4), 6:3 и стигао до 14. грен слема у каријери, по чему су испред њега само Рафаел Надал (17) и Роџер Федерер (20).

"Да сте ме питали пре неколико година, рекао бих да су Федерер и Надал предалеко испред Ђоковића, али све им је ближи", рекао је Вајда.

Вајда је признао да му је емотивно тешко пало финале против Дел Потра.

"Емоционално, у поређењу са Вимблдоном (где је Ђоковић победио у јулу ове године), за мене је важније да победим овде. Ђоковић је овде увек играо најбоље, али је само два пута успео да освоји трофеј (2011, 2015.). Било је ту разних фактора који су утицали, публика, време, киша, влага... Шоковић воли Вимблдон, али на овом терену стварно морате да се доказујете".

За финални меч истакао да је Ђоковић био веома физички спреман, као и да су му ударци били на високом нивоу.

„Ђоковић је на почетку, у првих неколико рунди имао неке тешке мечеве, али је успео да дође до победе јер је био најбољи када је то било најпотребније. Форхенд му је заиста одличан и тим ударцем је диктирао темпо”, казао је Вајда.

Словачки стручњак као кључну ствар означио је и менталну снагу тренутно светског броја три.

"Психички није падао ни у једном тренутку јер је имао циљ. Вратио се на врхунски ниво", закључио је он.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести