Викторовски тренер Даниловићеве

Млада српска тенисерка Олга Даниловић пронашла је новог тренера и убудуће ће сарађивати са Томашом Викторовским, некадашњим тренером Агњешке Радвањске и бившим селектором ФЕД куп тима Пољске, пренео је Спортклуб.
olga danilovic
Фото: Youtube Printscreen

Својевремено друга тенисерка света повукла се крајем 2018. године, укупно је освојила 20 титула и играла финале Вимблдона, а Викторовски је с њом сарађивао од 2013. године до краја каријере, мада је и пре био део њеног тима.

– Викторовски разуме моје потребе на терену, то ми је најбитније, а и он је тренер који воли агресивну игру, поклапамо се у том смислу – рекла је Олга Даниловић.

Викторовски важи за сталоженог стручњака, а Олга је на новом почетку после године у којој је било проблема с повредама и после које се налази на 189. месту ВТА листе.

Дан пре ових вести, Татјана Јечменица потврдила је да није више тренер Даниловићеве. Селекторка Фед куп репрезентације Србије радила је са Олгом током јуниорске каријере, а сарадњу су обновиле раније ове године. Јечменица је као разлоге растанка навела да она не може да издвоји толико времена да путује са Олгом на све турнире, јер не жели да њена породица трпи. Упркос разлазу, њих две су остале у одличним односима и наставиће да сарађују у Фед купу, у ком их већ почетком фербуара очекује квалификациони турнир за Светску групу у Луксембургу. Уз Олгу, за Србију ће играти Александра Крунић и Ивана Јоровић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести