Виландер: Новак заслужио финале

МЕЛБУРН:  Некадашњи шведски тенисер Матс Виландер рекао је да Новаку Ђоковићу није било лако да се спреми и победи Роџера Федерера у полуфиналу Аустралијан опена.
mats vilander tanjug
Фото: Танјуг/ Тања Валић

Српски тенисер после два сата и 19 минута игре и три сета изборио је осмо финале у Мелбурну, друго узастопно.

"Ђоковићу није било лако припремити се за овај меч, да зна колико јако мора да притиска у разменама, шта да очекује од Федерера... Све то се видело на старту меча, када није личио на себе, а Федерер му је одмах одузео сервис", рекао је тениски експерт Виландер на Еуроспорту.

Швеђанин је истакао да је Ђоковић на моменте био нервозан, што је како каже, било и очекивано.

"Није лако остати миран када играш против ГОАТ-а (највећег свих времена). Данас је морао да се потруди и заслужио је пласман у финале", рекао је Виландер који се осврнуо и на подршку публике коју је Ђоковић имао током сусрета.

"Чињеница је да је Новак седмоструки шампион, да сваки пут у Аустралији даје све од себе и да је савршено спреман. Овде има много српског народа, који сада има за кога да навија. Део публике је бодрио је аутсајдера, што је овај пут био Федерер. Ђоковић је овде веома популаран, јер људи долазе да виде и добију нешто заузврат, а Новак им то стално доноси", закључио је Виландер.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести