Вимблдон: Ђоковић хвали Гулбиса

Српски тенисер Новак Ђоковић и Летонац Ернест Гулбис играће у трећој рунди Вимблдона, а њихов меч на програму је у суботу.
Фото: Фонет
Фото: FoNet

"Он је одувек имао дозу специфичности у својој игри, која је изузетно квалитетна, снажна... Таква игра може да нашкоди његовом противнику, са сервисом који у просеку иде и до 130 миља, а и други сервис му је поприлично агресиван. Он свакако воли да убрза ритам игре, посебно приликом својих сервиса воли да наметне тај неки свој ритам", каже Ђоковић.

Ђоковић води са 6:1 у победама, а налази се у серији од четири тријумфа против Летонца, који га је једини пут поразио још 2009. године у Бризбејну.

"Играли смо на доста различитих подлога, али ми се чини, нисам сигуран, да нисмо играли на трави. У сваком случају, знам шта ме очекује, поготово пошто је Дел Потра победио са 3:0 у сетовима. Иако је имао и повреда, односно одсуства из различитих 'његових' разлога – игра му се није променила, поседује квалитет и способност да победи стварно било кога, а поготово на оваквој подлози са онаквим сервисом. Има изузетно јак и чврст бекхенд, али нема стрпљења – воли да удара. Данас сам гледао неколико гемова где је ударао управо тако, али је то истовремено и 'рулет'. Спремићу се што боље како би покушао да неутралишем тај његов арсенал и забележим победу", закључио је Новак.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести