Вимблдон: У полуфиналу Остапенко и Кербер, Гергес и Серена В.

Летонска тенисерка Јелена Остапенко пласирала се у полуфинале Вимблдона, где ће за противницу имати Немицу Анђелик Кербер.
Ostapenko Jelena/Fonet
Фото: FoNet

Остапенко је после сат и 23 минута игре победила Словакињу Доминику Цибулкову са 7:5 и 6:4, у оба сета направивши по брејк у преломним тренуцима, 11. гему, односно петом другог сета.

Она је до свог првог полуфинала на трећем гренд слему у сезони дошла после велике борбе са Циблуковом, 33. тенисерком на ВТА ранг-листи.

Фото: FoNet

Летонка ће у борби за финале играти против некадашње прве тенисерке света Немице Кербер, која је у четвртфиналу победила Рускињу Дарију Касаткину са 6:3 и 7:5 после 90 минута игре.

Немица Јулија Гергес савладала је Холанђанку Кики Бертенс са 2:1 (3:6, 7:5, 6:1) у сетовима. Меч је трајао сат и 58 минуту.

Фото: Serena Vilijams, foto: EPA (NEIL HALL)

Бертенс је први сет одиграла добро, направиле брејк и освојила га. Други сет је почела лошије, изгубила сервис па га вратила за 4:4, али је потом поново изгубила у 12. гему за 5:7 за Гергес.

Немица је трећи сет лагано привела крају са 6:1.

Серена Вилијамс, фавориткиња мучила се са борбеном Италијанком Камилом Ђорђи 2:1 (3:6, 6:3, 6:4).

Ђорђи је била боља у првом сету али је Американка снажним ударцима преокренула меч и добила га за сат и 46 минута. Друго полуфинале биће Серена Вилијамс и Јулија Гергес.

М. К.  

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести