Завршни мастерс у Лондону: Ђоковић бриљантан за финале

Најбољи тенисер Новак Ђоковић савладао је Јужноафриканца Кевина Андерсона са 2:0 (6:2, 6:2) и играће у финалу завршног турнира у Лондону против Немца Александра Зверева.
Novak Djokovic/Fonet/АП
Фото: Фонет/АП

Ђоковић је од почетка заиграо снажно и већ у првом гему направио је брејк, читао је сервисе противника и слао му лоптице на саму линију терајући га од терена. Потом је био сигуран на сервису. Наставио је у истом ритму Новак иако је Андерсон морао да пусти руку, што га је коштало још једног изгубљеног сервиса за 5:2 а потом и 6:2 за Ђоковића у првом сету.  

У другом сету иста прича. 1:0 и брејк Новака на старту. Одмах је напао Јужноафриканца и дошао до три узастопне брејк лопте. Прва је завршила у малом ауту, али је другу искористио. Потом је био сигуран на сервису за 2:0. Андерсон је ипак узео сервис и смањио на 2:1. На 3:1 повисо је Новак одличним сервисом без изгубљеног поена. Кевин је потом одсервирао снажно на почетку петог гема, изгледало је да ће добити свој сервис, али је Србин поново одговорио ритернима и паралелалама уз аут линију за 4:2 и нови брејк. Са нулом је Новак одсервирао за 5:1. Андерсон је смањио предност Србина снажним сервисом на 5:2. Поново је Новак освојио сервис са нулом за 6:2 и финале.

„Мислим да сам одиграо најбољи меч ове недеље. Кевин је лоше одсервирао први сервис, а ја сам се трудио да одсервирам добро први сервис. Задовољан сам да могу да одиграм у континуитету на овако високом нивоу ипак је крај сезоне. Није уобичајено да имате више асева од Андерсона. Против Зверева ћу покушати исто као и против Андерсона, да вратим што више првих сервиса и да останем што дуже у игри - рекао је Ђоковић након меча са Андерсоном. 

Финале је у недељу од 19.00. Мастерс у Лондону игра се за наградни фонд од 8,5 милиона долара.

М. Ковачевић

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести