Завршни мастерс у Лондону: Ђоковић декласирао и Зверева

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић стигао је на корак до полуфинала Завршног турнира у Лондону, другом победом у групи "Густаво Куертен".
djokovic, epa
Фото: Novak Đoković, foto: EPA (NEIL HALL)

Новак је је у другом мечу лако изашао на крај са Александером Зверевим из Немачке, резултатом 6:4, 6:1.

Ђоковић није блистао, посебно не у првом сету, али је питање победника успео да реши у финишу тог и почетком другог сета. У првих неколико гемова први тенисер на АТП листи није успевао да припрети ривалу, посебно јер је Зверев сервирао изузетно добро, али је кључни детаљ виђен у деветом гему. Тада се Србин суочавао са брејк лоптама, обе је неутралисао и већ у следећем дошао до предности од 1-0. Само се чекао тренутак када ће направити одлучујући корак, то се десило десетак минута касније, што је покренуло фуриозну серију до краја меча. 

Новак је остварио други везани тријумф над Зверевим и сада води 2-1 у међусобним дуелима, пошто је Саша тријумфовао у њиховом првом окршају у Риму. 

"Ниједан од нас није приказао невероватан тенис, али победа је победа. Верујем да сам добро играо, а средином другог сета лоптице су почеле боље да пролазе. Сервисом ми је отежавао ситуацију, али у другом сету није био близу свог максимума", рекао је Ђоковић. 

Један од кључних тренутака меча био је девети гем првог сета када је Ђоковић направио брејк на сервису ривала за сет. 

"Није лако када губиш 5:4 и заостајеш брејк, а играш против његовог сервиса. Било је тешко да му прочитам сервисе, теже него против Изнера. У другом сету било лакше, Зверев има сјајан сервис, али му је опао проценат у другом сету, што ми је омогућило да поправим учинак".

Ђоковић је интересантан навијачима у О2 арени због свог систематског истезања пре меча. 

"Звали су ме разним именима због флексибилности тела. Одавно то радим, откад сам почео да се бавим овим спортом. Многи су ми говорили колико је то важно и колико може да утиче на игру и сада се то исплаћује". 

У трећем мечу у групи "Густаво Куертен" Ђоковић ће играти против Хрвата Марина Чилића, а потребан му је само један сет да освоји прво место. 

"Мисли су ми сада усмерене само према породици, према деци. Желим да проведемо квалитетно време после овог меча. Али бићу спреман за наредне", закључио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести