Завршни мастерс у Лондону: Ђоковић рутинирано против Изнера

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, победио је Џона Изнера на старту Завршног мастерса у Лондону са 2-0. После само једног часа и 14 минута игре славио са 6:4, 6:3.
Novak boji od Iznera u Londonu Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
Фото: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Од самог старта српски тенисер је притискао сервис ривала, који је познат по "бомбастичном" почетном ударцу. Имао је брејк прилике у првом, другом и трећем сервис гему Изнера и искористио трећу.

Тај један брејк био је довољан до краја сета, иако је Џон припретио. Одмах после претрпљеног брејка високи Американац је имао 0:30, али се Новак извукао добрим сервисима, пре свега. Другу деоницу меча Изнер је почео много боље. Убацивао је малтене сваки први сервис и Новак није имао шанси за брејк. 

Одговор Американцу стизао је у виду сигурних сервис гемова Ђоковића који је при 3:3 у другом сету везао четири гема без изгубљеног поена у својим сервис гемовима, потпуно уништивши ритерн игру противника. Новаку је скоро свака његова грешка представља проблем и у неколико наврата је гласно изражавао своје незадовољство, што је изазвало позитивну реакцију публике.(Б92)

Био је то њихов 11. меч и девета победа српског тенисера.

Раније данас, у тој групи је Саша Зверев савладао Марина Чилића 7:6 (7:5), 7:6 (7:1).

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести