Зимоњић: Новак ће бити најбољи свих времена

БЕОГРАД: Селектор тениске репрезентације Србије Ненад Зимоњић верује да ће најбољи српски и светски тенисер, Новак Ђоковић, убрзо постати најбољи тенисер свих времена.
nenad zimonjic FICA1572
Фото: Дневник/ Ф. Бакић

"Био је сјајан мец са Тимом, пуно преокрета, сам поцетак невероватан, доминација Новака, касније компликована ситуација крајем првог и другог сета, судијска одлука која није била на месту, одузме му се први сервис у најважнијем моменту и то узрокује брејк. После тога неочекиван пад у Новаковој игри, шта се дешавало то нико не зна", рекао је Зимоњић за РТС.

Оно што је он рекао, навео је Зимоњић, да је можда дошло до дехидратације, али невероватно је како се вратио у меч.

"Тим је играо феноменално, видело се да је Новак у паду физицком, изгубио ритам сервиса, што је он знао да користи, али та брејк лопта на 2:1, кад је Новак одиграо сервис волеј, добио сјајан поен и спасао мец", казао је селектор српских тенисера.

Зимоњић је рекао да је ментална снага била пресудна за преокрет у финалу Аустралијан опена.

"Ментална снага, све то што је пролазио током каријере и нацин на који је долазио, да се избори за све, невероватна ментална моц, његова жеља да стално напредује, да се побољшава ван терена, на њему, он је стварно феномен, наш најбољи спортиста свих времена и драго ми је да постиже ове резултате и што иде ка циљу да постане најбољи тенисер свих времена".

Зимоњић је рекао да би освајањем олимпијског злата у Токију, Новак освојио све што се дало освојити.

"Ниједно финале у Аустралији није изгубио, савршен скор и у полуфиналу, рекорд који ће тешко бити оборен. Једино што Новаку остаје је олимпијско злато и тиме ће постати први тенисер који је освојио све што се може освојити у нашем спорту", указао је он.

Селектор је рекао да ће најбољи српски тенисер до краја каријере оборити све могуце рекорде.

"Његови резултати указују да ће бити најбољи на свету. Оборио је многе рекорде које Надал и Федерер нису. Ту су сви мастерси, завршни мастерс, трка са Федерером по броју недеља на првом месту АТП листе и мислим да ће до краја каријере оборити све могуће рекорде", закључио је Зимоњић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести