Жреб за финални турнир Светске групе Дејвис купа 2020: Србија у Ф групи против Немачке и Аустрије

Жреб за Дејвис куп финале одржан је у Лондону. Финални турнир је на програму од 23. до 29. новембра у чувеном тениском центру „Каха Махика“ у Мадриду где ће се за „салатару“ борити 18 екипа.
dejvis kup
Фото: Davis cup

Дејвис куп селекција Србије пре жреба номинована је за шестог носиоца и смештена је у Групу Ф у оквиру које ће се вољом жреба борити са репрезентацијама Немачке и Аустрије.

"Колико се ја сећам никада нисмо играли против Немачке и Аустрије и ово ће бити први пут. Много тога ће зависити од састава у којима ће све репрезентације учествовати,и како код нас велику разлику прави то да ли игра Новак тако ће и за Немачку правити велику разлику да ли игра Саша Зверев, односно да ли ће код Аустријанаца играти Доминик Тим. Још је много временски далеко до Дејвис куп турнира у Мадриду, мислим да нисмо извукли лаке противнике, али на оваквом такмичењу нема лаких противника. Сигурно ће најважније бити у каквом саставу ми будемо учествовали, да ли ће сви играчи бити на располагању и у каквој форми ће бити. Ако будемо комплетни мислим да смо у доброј позицији да се пласирамо даље, а после ћемо видети како ће и шта бити, увек је први задатак проћи ово групно такмичење" - рекао је након жреба селектор Дејвис куп селекције Србије Ненад Зимоњић.

Победник Ф групе у нокаут фази (четвртфиналу) играће против једне од две другопласиране екипе из Ц групе. Победник овог четвртфинала у полуфиналу снаге ће одмерити са победником из сусрета (победник Групе А и једне од две другопласиране екипе са
 најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена).

Свих 18 селекција подељене су у шест група по три екипе. Победници сваке групе и две другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена пласираће се у нокаут фазу.

На жребу је било шест носиоца, први и други носиоци су финалисти Светске групе 2020. док су преостала четири  одређена на основу нове ранг листе.

Првих шест носиоца уједно чине и носиоце група (А, Б, Ц, Д, Е и Ф) а то су: Група А Шпанија (шампион 2019), Група Б Канада (финалиста 2019), Група Ц Француска, Група Д Хрватска, Група Е УСА, Група Ф Србија

Жреб:

Група А (Шпанија, Русија, Еквадор)

Група Б (Канада, Казахстан, Шведска)

Група Ц (Француска, Велика Британија, Чешка)

Група Д (Хрватска, Аустралија, Мађарска)

Група Е (САД, Италија, Колумбија)

Група Ф (Србија, Немачка, Аустрија) 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести