Зрењанинац Зоран Лудошки шампион Србије за дечаке до 14 година

Завршио је седми разред основне школе, одличан је ђак, а тренутно се налази на 31. месту европске ранг-листе тенисера до 14 година.
Zoran Ludoski
Фото: Зоран Лудошки, фото: Приватна архива

Члан је српске репрезентације првак је Србије у свом узрасту. Изузетно талентовани Зрењанинац Зоран Лудошки недавно је победио на Летњем тениском првенству Србије, турниру А категорије до 14 година који је одржан у Београду, и још једном је на себе скренуо пажњу спортске јавности. Зоран је члан Тениског клуба Галеб 1890 и до сада је бележио изузетне успехе на домаћим и међународним такмичењима. На турниру у Бугарској је освојио друго место, а на такмичењима у Тузли и у Мађарској је био трећепласирани, а у Мађарској је био први у дублу. Као круна свега, стигла је шампионска титула у нашој земљи. 

Зоран Лудошки је рођен 16. јуна 2005. године, ученик је Основне школе „Петар Петровић Његош“, а од седме године почео је да игра тенис. Заједно с Бранком Ђурићем и Алексом Писарићем, пре неколико дана је отпутовао у Чешку, где ће, као члан репрезентације Србије,  наступити на Европском првенству. Уколико прођу квалификације у Чешкој, момци ће отићи на завршни турнир у Шпанију, где ће снаге одмерити осам најбољих екипа Старог континента.

- Тенис ми се највише допао због тога што је реч о индивидуалном спорту и што све зависи од мене. “Бели спорт” сам заволео гледајући Новака Ђоковића који је један од мојих идола, иако волим и Федерера, Надала и Нишикорија. Претходно сам тренирао фудбал, али ми се није толико свидео – прича за „Дневник“ овај симпатични дечкић, који плени појавом.

Зоран тренира свакодневно, додатно има и кондиционе вежбе, а ту су и обавезе око школе, односно часова енглеског језика које похађа приватно.

- Јесте помало све то напорно, али када волим то што радим, онда и није тешко. Све ово радим из љубави и забаве. Најтеже ми пада да уклопим тренинге са обавезама око школе, али ми директорка Марија Миоковић, разредна Снежана Болдижар, наставница српског језика Весна Пиперски и други наставници излазе у сусрет, и хвала им пуно због тога. Нажалост, немам пуно слободног времена за дружење.

Каже да без свесрдне подршке родитеља не би могао да се бави тенисом. А та подршка ни у једном моменту није изостала. Као ни од оних који су уз њега на терену. Од самог почетка Зоранов тренер је Никола Мојсин, а кондициони тренер му је однедавно Вукица Ђапић Атанацковић, иначе генерална секретарка Спортског савеза Града Зрењанина.

- Доста је скуп спорт и све трошкове сносе моји родитељи. Зато никада нећу одустати, него ћу наставити да идем ка зацртаном циљу – истиче наш млади саговорник.

Циљ му је да једног дана постане успешан врхунски спортиста. Али и да освоји - Аустралијан опен. У овом тренутку Зоранови родитељи готово да немају ничију подршку и сами финансирају све трошкове. А они су веома високи, поготово имајући у виду то да је само Зоранов отац запослен. Родитељи се надају да ће успети да изгурају до краја, до тренутка када ће Зоран постати професионални спортиста, који ће моћи сам себе да издржава. До тада, било каква помоћ заједнице, спонзора и свих оних који подржавају успешне младе спортисте, добро би им дошла. У ишчекивању те подршке, преко потребне у овим тренуцима, упамтите име Зорана Лудошког, будућег тениског шампиона!

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести