Бечејци пропустили прилику да победе Стари град

Ватерполисти Бечеја су укњижили први нерешен резултат у актуелној сезони Прве А лиге, пошто су играли 11:11 са Старим Градом пред својим навијачима.
В. Јанков /Младост има предности, али и мане
Фото: В. Јанков /Младост има предности, али и мане

Имајући у виду младост екипе са Тисе, то је задовољавајући исход, поготово ако се има на уму да су Београђани прву четвртину завршили у своју корист резултатом 5:2. Како је игра одмицала, Бечејци су показали квалитет и само захваљујућинеискуству нису победили. Ваља имати на уму да је почетком последње четвртине Лука Стаматов искључен с правом замене, али младићи у белим капицама нису искористили четири минута бројчане предности у води.

– Плаћамо данак неискуству. Играли смо добро, била је лепа утакмица за гледање, а тешка са позиције у којој се налазим крај ивице базена. После свега, остаје жал што нисмо узели цео плен, већ смо морали да се задовољимо бодом. Таквих утакмица ће бити још, све док не прележимо „дечије болести“. Сваке године смо све млађи и млађи, плашим се да скоро нећемо успети да сачекамо једну генерацију да сазре. бар у догледно време – констатовао је тренер Бечејаца Горан Крстоношић.

Бечејцима сада предстоји гостовање у Шапцу, где ће одмерити снаге у води са Савом, која у четири досадашња окршаја није узела ниједан бод.

– Истина је да је Сава млад састав, али нису нимало наивна екипа, поготово у Шапцу. Добро пливају, физички су спремни и очекујем тешку борбу. Надам се победи, али неће бити лако. Додао бих да бисмо победом обезбедили опстанак и онда бисмо могли да размишљамо о позиционирању у „златној средини“ табеле прволигашког А каравана – додао је Горан Крстоношић.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести