Бечејски ватерполисти спремају се за сезону

Право такмичења у Првој Б лиги ватерполиста стекло је десет клубова, који ће првенствену трку започети 10. октобра, а завршити 24. априла 2021. године.
vaterpolo becej
Фото: Горан Крстоношић и Дејан Јовановић, фото: В. Јанков

Две првопласиране екипе стичу право наступа у Првој А лиги Србије. У случају да једну од поменуте две позиције заузме екипа Бањалуке, њено место припашће следећем пласираном клубу. Последњи и предпоследње пласирани испадају у Другу лигу.

Бечејци су се у сезони иза нас изборили за опстанак у прволигашком А каравану, али су одлучили да се такмиче у Првој Б лиги, која је финансијски и подмлађеном играчком кадру прикладнија.

- Одлука клуба је да акценат ставимо на рад с младима и да за две до три године имамо играче из сопствене базе, који ће се изборити за повратак у А караван. Управо из тог разлога пустили смо све играче који су желели да афирмацију траже у другом клубу. Пар искуснијих је остало и с плејадом младих имаћемо фину екипу. Тренирамо редовно и убеђени смо да је за актуелни састав други ранг, прволигашки Б караван, по мери - рекао је шеф стручног штаба Бечејаца Горан Крстоношић.

И док је стручни штаб у саставу Горан Крстоношић и Дејан Јовановић остао у истом саставу, играчки кадар је доста иновиран. Бечејци су лиценцирали 18 играча за наступајућу сезону. Голманске капице са бројем 1 и 13 резервисане су за Жолта Бушића и Марка Атанасова, а остале ће између себе поделити: Лука Бошковић, Небојша Велимиров, Стеван Добожанов, Марко Ићитовић, Никола Јовић, Урош и Филип Ковачев, Владимир Коровљев, Владимир Купрешак, Лука Настић, Алекса Пантић, Иван Сиротановић, Боривој Станаћев и Марко Станивук, те двојица младића из новосадске Војводине Михајло Маринковић и Небојша Попић.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести