Богат ватерполо викенд крај Тисе

Запениће вода у базену крај Тисе овог викенда као некад у славна времена ватерпола. У суботу су на програму три, а у недељу две сениорске утакмице.
tisa becej
Фото: Dnevnik.rs

Ватерполо бал отварају новосадска Војводина и загребачки Медвешчак у оквиру претпоследњег кола РВЛ А-2, а онда ће по две најбоље пласиране екипе Прве Б лиге група север и југ на завршном турниру одлучити о коначном пласману.

Кад је дводневни фајнал - фор Прве Б лиге у питању, онда ће се првог дана играти полуфиналне утакмице Сингидуним (Београд)  – Динав (Нови Сад) од 19 и Бечеј – ТЕНТ (Обреновац) од 21 сат. Поражени ће сутрадан од 18 сати играти за треће место, а победници ће у финалу од 20 сати одлучити коме ће припасти ласкави епитет првака лиге.

„Фајнал - фор ће бити изузетно неизвестан, јер су ривали пођеднаког квалитета. Фаворита нема и водиће се беспоштедна борба. Наша је жеља прво да се пласирамо у финале и обезбедимо учешће у плеј- ауту, а онда и да будемо прваци Б прволигаша, чиме бисмо се одужили навијачима за подршку са трибина“, рекао је председник и играч Бечејаца Горан Крстоношић.  

Финалисти овог турнира не завршавају сезону. Предстоји им играње баража за попуну Прве А лиге. Првак ће у плеј- ауту играти против шестопласираног А прволигаша, а другопласирани против петопласираног елитног лигаша. Играју се по две утакмице, 31. марта и 4. априла, до две победе, а у евентуалној мајсторици, 11. априла, домаћин ће, као и у првој, бити А прволигаш. Победници у плеј - ауту постаће елитни лигаши.   

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести