Четвртфинале Купа Србије за ватерполисте: Војводине без фајнал–фора

Ватерполисти Војводине нису успели да се пласирају на завршни турнир Купа Србије пошто су у четвртфиналу изгубили од Црвене звезде.     
maksimovic FF__5340
Фото: Милош Максимовић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су лоше ушли у меч, као и у прошлом сусрету у Регионалној лиги против Солариса. Чекало се до друге четвртине за први гол, а после првих осам минута домаћин је већ водио 5:0. Максимовић и Урош Марић су једини били прецизни до полувремена на ком је Звезда водила 7:3.

До краја сусрета Београђани су одржавали предност, а код Новосађана је поново за голове био задужен само Максимовић, који је пет пута затресао мрежу Звезде.

К. Б.

Црвена звездаВојводина 17:8 (5:0, 2:3, 5:3, 5:2)

БЕОГРАД: Базен “Милан Гале Мушкатировић”, гледалаца: 100, судије: Анђелић и Стефановић.

Ц. ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Касум 1, Шулц 1, Васин 2, Илић 2, Аyић, Јанковић 3, Милојевић, Вукичевић 2, Гусоров 2, Радевић 4, Иванов, Глигоријевић.

ВОЈВОДИНА: Виторовић, Н. Марић 1, Максимовић 5, Маринковић, Тинтор, Муришић, Прекогачић, Тубић 1, Стојчић, Боловић, Тртовић, Шанталаб, У. Марић 1.

Раднички силовито до „фајнал-фора“ Купа

Ватерполисти Радничког пласирали су се на финални турнир Купа Србије, пошто су у четвртфиналу прегазили екипу Наиса из Ниша, на свом базену, резултатом 16:4.

Крагујевчани су сјајно одиграли пре свега у одбрани, а и реализација је била на високом нивоу, па су, предвођени француским репрезентативцем, Гијомом Диноом, прву четвртину решили у своју корист са 4:0, а противничким ватерполистима дозволили да се упишу тек минут и по пре одласка на одмор, преко Вујовића, при резултату 8:0. Ипак, да домаћи полувреме дочекају на „плус осам“, постарао се расположени Небојша Тохољ, још једним поготком са центарске позиције – 9:1.

На старту другог дела Раднички је дошао до двоцифрене предности (11:1), коју је чувао до самог краја, а у финишу је дошао и до највеће предности од 13 голова (16:3).

Најефикаснији био је Гијом Дино са четири гола, а у стопу су га пратили Небојша Тохољ са три и Филип Јанковић и Никола Томашевић са по два.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести