Дарко Билић, тренер ВК Војводина: Моји циљеви су увек високи

Ватерполисти Војводине су на почетку сезоне најављивали напад на оба национална трофеја и повратак у Регионалну А1 лигу.
darko bilic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Већ на првој препреци – у Купу Србије су поклекли, па је први тренер Владимир Цукић понудио оставку, што је Управни одбор и прихватио. Нови шеф струке постао је Дарко Билић,некадашњи играч овок клуба, који се по завршетку каријере посветио тренерском послу. Радио је са млађим категоријама и водио је Дунав, а био је и помоћник Дејану Станојевићу у време када је Војводина играла најбољи ватерполо у својој дугој историји и када је наступала у Лиги шампиона. Новом тренеру Билићу не мањка искуства.

„У најнезгоднијем тренутку сам преузео екипу. Једина срећа у тој незгоди је то што сам с већином играча радио у млађим категоријама и у Дунаву, а са некима сам и играо. Верујем да ће се они врло брзо прилагодити мом начину рада. Надам  се бољим резултатима“, каже Билић.

Пред екипом је напоран рад.

„Надам се да неће бити повреда и трудићемо се да пазимо на то што више будемо могли. Уколико будемо вредни и упрни резултат мора доћи.“

Екипу су појачали повратници и искусни играчи Марко Ћук и Марко Црвенко, а било је речи да ће се вратити и Мирослав Ранђић. Међутим, после неуспеха у Купу његов долазак је сада под знаком питања.

„Желимо га у екипи, а да ли ће и доћи зависи од правила о регистровању играча. То ћемо знати већ после Нове године. У наставку сезоне наступаћемо с овим тимом а ли ће још неко доћи остаје да сачекамо  до 31. јануара када се завршава прелазни рок.“

Пред Војводином су два циља, повратак у Регионалну А1 лигу и борба за титулу.

„Када сам водио млађе категорије циљеви су увек били највиши. То је пут којим идем и у спорту и у животу. Тако ћу радити и на месту првог тренера сениорске екипе. Захвалио бих се клупској  управи на указаном поверењу.“

Војводина ће се са Црвеном звездом, Шапцем и Наисом борити за титулу, уз Партизан који је бранилац наслова и  једини  је наш клуб који наступа у Регионалној А1 лиги.

„Сви смо приближног квалитета, ниједна екипа не одскаче. Да ли ће наши ривали некога довести у прелазном року - не знам, али против ових састава са којима су настпали до сада можемо да се носимо Додуше, у спорту је све могуће, али ми се надамо повољном резултату“, најавио је Билић.

Помоћник Дарку Билићу биће Владимир Обровски с којим је сарађивао и у Дунаву, а коначан састав стручног штаба биће познат ускоро, уз помоћ спортског директора и некадашњег првог тренера Дејана Станојевића.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести