Дарко Билић сумирао учинак у Регионалној лиги

Ватерполисти Војводине испунили су циљ за ову сезону, опстали су у горњем дому Регионалне А2 лиге.
Ф. Бакић/ Никола Марић на утакмици против Шибеничана
Фото: Ф. Бакић/ Никола Марић на утакмици против Шибеничана

Имао је шеф стручног штаба Дарко Билић у завршници и доста кадровских проблема, што је већ постало карактеристично за овј  тим у овом делу године. Последњи дуел Новосађани су одиграли против Солариса из Шибеника, који се уз Раднички бори за улазак у виши А1 ранг.

– Када сумирамо сезону, мислим да смо у неким тренуцима могли више, али и мање. Утакмица против Солариса је буквално показатељ целе сезоне. На моменте играмо како треба, а потом не. Трудили смо се од почетка да играмо утакмице у једном ритму и да немамо осцилација. Нисмо успели да испунимо тај задатак, што је одлика младих екипа. Таквим ставом, приступом и игром не може да се парира озбиљним тимовима, који су против нас фаворити. Дуел против Солариса је, дакле, наша права слика – осврнуо се на сезону на Јадрану Дарко Билић.


Подмладак се бори за пехар Купа Србије

Ватерполисти Војводине рођени 2006. године и млађи пласирали су се у финале Купа Србије победивши у Новом Саду све ривале. Пред освајачима недавно завршеног Купа Војводине, које воде тренери Зоран Масловар и Марко Црвенко, пали су Партизан 2 (9:8), Таш (14:9) и Ваљево (18:5).

Време ради за младе

Билић је искористио доста прилика да шансу пружи млађим играчима, од којих су неки први пут одиграли сезону у сениорској конкуренцији.

– Они имају доста тога прескоченог у развоју и онда је тешко радити у току сезоне на исправљању грешака, јер оне нису превазиђене у млађим категоријама и појављују се на утакмицама, поготово против озбиљних екипа, које то увек казне. На њима је да се труде и тренирају, то су млади играчи, 17, 18 година и сигурно да време ради за њих – рекао је Билић. 


Војводина се окреће домаћој Суперлиги, где ће, такође, имати јаке ривале.

–  Кандидати за освајање првенства су  актуелни шампион Шабац, овогодишњи освајач Купа Раднички, најскупља и најјача екипа по именима Црвена звезда, па и Партизан који је увек добар. Ми ћемо тражити нашу шансу код куће, наравно и у гостима, али мислим да смо квалитетом далеко од тих екипа. То не значи да нећемо пробати да направимо корак више него у Јадранској лиги. Пробаћемо да извучемо максиму па ако неке екипе дозволе, зашто да их не победимо.

Суперлига почиње тек 4. априла и Новосађани ће имати скоро месец дана да се припреме за предстојеће изазове.

– За нас то није лоше, јер нам фале тренинзи. То је, ипак, кратко време како бисмо превазишли неке проблеме и недостатке, али свакако да нам што више тренинга добро дође. Екипе као што је наша не може  без утакмица, тако да ћемо овај период искористити  и за спаринге са домаћим  ривалима, а можда и неким мађарским – најавио је Билић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести