Дејан Савић: Ватерполо састав за СП је плански подмлађен

БЕОГРАД: Селектор српске ватерполо репрезентације Дејан Савић изјавио је да је састав репрезентације пред Светско првенство у јулу, у Јужној Кореји, плански подмлађен, на основу стратегије Ватерполо савеза Србије утврђене после Игара у Рију 2016. године.
Dejan Savic/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

"Овај тим који ће путовати у Јужну Кореју је окосница тима који треба да представља Србију на ОИ 2024. године у Паризу. У питању је широк спектар играча на које рачунам", истакао је Савић за Н1.

Како каже, скучен календар и психофизичка истрошеност "старијих" играча у репрезентацији даје за право да се тако поступа пред СП у Јужној Кореји. Додаје да је примарни циљ, а то је пласман на ОИ у Токио 2020., испуњен.

"Један циљ смо испунили, а са друге стране можемо себи да направимо комфор да већину играча који су ровити како због повреда тако и психофизичког стања прескочимо за једно велико такмичење. Други циљ је освајање медаље у Токију 2020.", поручио је Савић.

На тему пласмана на СП, Савић је мишљења да СП носи одређени притисак те да је група у којој је Србија "симпатична".

"Имамо Црну Гору и Грчку у групи, а по костуру касније би требало да укрштамо са Шпанијом, Мађарском и Италијом и те утакмице у четврфиналу су свакако најважније. Резултат у овом моменту није битан, али ћемо пробати да остваримо резултат", напоменуо је Савић.

Каже да држава подржава ватерполо репрезентацију и да ватерполисти имају "солидан буџет".

"Држава је окренута ватерполо спорту, али, клубови грцају. Међутим, то није проблем само клубова у ватерполо спорту", закључио је Савић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести