ЕП Барселона: Делфини гледали противнике, па тренирали

Српски ватерполисти су имали слободно после подне али су увече после састанка пажљиво посматрали прво дуел Хрватске и Грчке односно Шпаније и Црне Горе.
Orlovi trenirali/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије

Заједно са Италијом и Србијом директни четвртфиналисти су још Хрватска и Шпанија.

Ако све буде према очекивањима после сутрашњих утакмица осмине финала Србија би у четвртфиналу у уторак играла са Мађарском, Хрватска са Црном Гором, Шпанија са Грчком док ће Италија бити ривал победнику сусрета Француска - Русија. 

„За нас првенство сада почиње. Не желим ништа о Мађарима да причам, нека се заврше дуели у недељу. Наш задатак јесте да одржимо такмичарски тонус. Нисмо имали јаке утакмице у групи, користили смо их за друге ствари а сада је време за сусрете у којима се игра само на победу - каже селектор Дејан Савић.

Сава Ранђеловић је био запажен у досадашњем делу првенства:

„Није први пут да имамо три дана слободно. Знам већ да ћемо га искористити на најбољи могући начин. Учинићемо све да Мађаре дочекамо у најбољем могућем издању. Добри су, бољи од резултата које су остварили до сада.

Капитен Филип Филиповић, МВП 2.кола, успешно води екипу. Утакмице у групи је већ заборавио:

„Није Словачка екипа на коју би још требало да се троше речи. Најважније је да смо живи и здрави, да повреда нема и да ћемо спремни дочекати утакмице. Досадашње су потврдиле да је ово изузетно јако такмичење а ми се не заваравамо да су Мађари слаби.

У суботу су на програму два тренинга. Савић, Петровић, Ћирић и Павловић имају програм.

После утакмица у групама објављени су и статистички подаци. До сада су бројке на страни Хрватске која има најбољи проценат шута и реализације играча више. Србија има шут око 40 посто, играча више 68 посто. Најуспшенији голман тренутно је одлични Италијан Дел Лунго са 80 посто, Бане Митровић је на око 55 посто.

На листи стрелаца Води Грк Влахопулос са 11 голова испред Ивовића из Црне Горе и Вукићевића из Хрватске који су постигли 10. Код Срба Ћук је постигао 6, Филиповић и Мандић 5, Прлаиновић и Алексић 4, Пијетловић и Јакшић 3...

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести