ЕП Барселона: Победа делфина против Русије

Ватерполисти Србије забележили су другу победу на Европском првенству у Барселони где бране титулу. Савладана је Русија са 11:9.
Pjetlovic u duelu/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије

“Делфини” су избили на прво место у групи и налазе се на корак од четвртфинала. За разлику од меча са Румунијом када су лако дошли до тријумфа, против Русије у дербију групе, изабраници Дејана Савића имали су нешто тежи посао. После изједначеног првог полувремена “Делфини” су тек у наставку додали гас и успели да се резултатски “одлепе”, али су Руси претили до последњег судијског звиждука.

Србија је наставила победнички низ против Русије, јер је од када се осамосталила славила у свих 19 међусобних дуела. Наш центар Душко Пијетловић позвао је на опрез у мечу против Руса, што је било сасвим оправдано јер је после првих осам минута игре било 3:2 за “Делфине”. Преко лепих асистенција Ћука и Прлаиновића, поентирали су Филиповић и Пијетловић за 2:0. Смањио је Андрјуков, да би Ћук искористио играча више (3:1). Да ће сваки наш пропуст гледати да искористе, Руси су показали када је из контра напада Андрјуков други пут био прецизан.

У наставку је Русија имала одговор на сваки наш погодак и тако долазила до изједначења. Разорни шут Мандића ипак није могао да одбрани руски чувар мреже, па су ватерполисти Србије на полувреме отишли са голом предности – 6:5. После одмора “Делфини” нису ништа препуштали случају и врло брзо су Прлаиновић, Митровић и Мандић креирали плус четири гола – 9:5. У последњу четвртину Србија је ушла уз вођство од 9:6. У правом тренутку је први погодак на дебију за репрезентацију постигао Вицо и донео нашима 10:7, а убрзо се у стрелце уписао и Јакшић (11:8). Нагајев је погодио за коначних 11:9.

Ватерполисти Србије сутра ће одиграти последњи меч у групи против Словачке, који је на програму од 11 часова.

 К. Б.

Србија – Русија 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3)

БАРСЕЛОНА: Базен Пикорнел, гледалаца: 200. Судије: Коризна (Пољска), Мерсије (Француска).

СРБИЈА: Пијетловић Г, Мандић 2, Рашовић, Ранђеловић, Ћук 1, Пијетловић Д. 1, Вицо 1, Алексић, Јакшић 1, Филиповић 2, Прлаиновић 2, Митровић С. 1, Митровић Б. Селектор: Савић.

РУСИЈА: Федотов, Сучков, Андрјуков 2, Деревијанкин 1, Копсев, Харков 2, Меркулов 1, Нагајев 2, Бичков 1, Холод, Лисунов, Шепељев, Стасенко. Селектор: Јевстигњејев.

Резултати:

Хрватска-Турска 23:2

Немачка-Грузија 10:9

Румунија-Словачка 9:5

Грчка-Холандија 12:7

Црна Гора-Малта 17:5

Русија-Србија 9:11    

Мађарска-Италија 5:12

Шпанија-Француска 7:4

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести