ЕП Барселона: Шпанија превелик залогај за Српкиње

Женска ватерполо репрезентација Србије одиграће данас, од 22 часа, утакмицу четвртог кола на Европском првенству у Барселони и још једном ће имати тежак задатак, јер је с друге стране јак противник.
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Шпанија може далеко да догура на шампионату и важи за апсолутног фаворита у данашњем мечу. Овим сусретом наше девојке завршиће део такмичења где су укрштале копља са три изузетно јака ривала, од којих су порази и били очекивани.

„Ови мечеви су за нас стицање искуства, ништа друго. После пораза од Немачке требало је да се опоравимо и то се видело у следећим утакмицама. Против Русије смо били јако лоши, али смо с Мађарицама одиграли боље. Циљ нам је да утакмице са Турском и потом са ривалом за пласман дочекамо максимално спремни“, рекао је селектор Дејан Јововић.

Тијана Јаковљевић истакла је да су она и саиграчице знале шта их очекује у базену у Барселони, а то су прејаки тимови.

„Против Мађарске смо, ипак, деловале боље. Остаје нам овај меч са Шпанијом као превелик залогај, а онда се надамо да ћемо против Турске освојити прве бодове“, изјавила је Тијана Јаковљевић.

Селектор Јововић имаће све играчице на располагању. Болови полако пролазе Јовану Пантовић, а Ана Прица, која је добила незгодан ударац у вилицу на мечу против Мађарске, осећа се боље и биће у саставу.

К. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести