ЕП Барселона: Србија против неугодне Мађарске

Србија је очекивала оваквог ривала у четвртфиналу Европског првенства у Барселони какав је Мађарска, која и поред слабијих игара у групи, пораза од Италије и ремија са Немачком представља озбиљан проблем.
Vaterpolisti Srbije/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије

Мађарска је у осмини финала победили Холандију 12:9 (губили 5:6, водили 11:6) и у уторак ће у 17 часова играти против Србије у првом четвртфиналу дана.

Никоме од наших играча не пада на памет да их потцени. Напротив припрема је као за финале такмичења.

„У групи су били испод нивоа. Немају у тиму најбољег играча Денеша Варгу, не игра први центар Хараји. То доста значи. Међутим понашамо се као да су комплетни, у најбољој могућој форми. Једино тако могу да се добију. Зна се како се улази у утакмицу, добра игра, максимална концентрација. Нико не сме да потцени и овај састав. Нађи је сјајан, имају леворуке шутере, сјајне спољне играче. Траже респект. Ми смо се подигли физички,свежи смо, имамо атмосферу потребно за утакмицу са оваквим улогом – рекао је Андрија Прлаиновић.

Виктор Рашовић се узда у одбрану:

- Из ње све полази и то је наш адут. Нема опуштања и поред лошег старта Мађара. Као ривал увек траже пуну концентрацију, јер су играчи из врсних кубова, најјаче лиге на свету. Физички смо све бољи и очекујем да експлодирамо у том мечу.

Душан Мандић је додао:

- Нема на овом првенству изразитог фаворита. Зна се тих седам екипа и треба се припремити али гледати искључиво себе. Нема шта да кажем о Мађарима осим да морамо да уђемо агресивно у одбрани од самог почетка и да тако играмо без обзира на резултат. Јер та ће нам одбрана донети ефикасан напад и небитно је у којој ћемо четвртини решити меч. Ми смо тренинг са Шпанијом припремили као да је финале такмичења. Имамо искуства када су овакве паузе а Савић прави атмосферу и када је један дан без утакмица и када су три. Уздам се у нашу атмосферу.

Тренер Милош Ћирић истиче да против Мађара нема опуштања:

- Лако смо добили утакмице. Мађари су имали лошији старт али ту нема опуштања. Они су Мађари и траже максималну концентрацију. Имају сва решења, играче из квалитетне лиге и нико не може против такве екипе да буде опуштен.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести