ЕП за ватерполисте: Четвртфинале најнепријатнија утакмица

Селектор ватерполиста Србије Дејан Савић изјавио је да је четвртфинале увек најнепријатнија утакмица на турниру, али да верује у свој тим и пласман у полуфинале Европског шампионата.
Savic Dejan/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић/Дејан Савић

"Тако је када играју два тима са титулама. Ми прваци Европе, олимпијски шампиони, они вицешампиони Европе и света. Одличан тим, играју као досадан ватерполо, препун комбинација, налажења решења у тренутку. Велика већина их је у истом клубу што им даје много простора за уигравање. Верујем да смо спремни за утакмицу која је, рекао бих, најнепријатнија на читавом турниру", рекао је Савић за сајт ВСС.

Традиција је на страни Србије, никада није изгубила од Шпаније на Европским првенствима, али зато Шпанци имају три узастопне победе, затим успешнији су на Светским првенствима, тако да је јасно да Србију очекује изузетно тежак посао.

Иначе српски и шпански ватерполисти су у добром расположењу отишли после подне на једини данашњи тренинг.

Оба тима су поделили базен на Маргит Сигету, размишљајућо о посластици четвртфинала у Дунав Арени.

Традиција је на страни Србије, никада није изгубила од Шпаније на Европским првенствима. Али зато Шпанци имају три узастопне победе, затим успешнији су на Светским првенствима тако да је јасно да Србију очекује изузетно тежак посао:

Стефан Митровић је играо доста пута против Шпаније:

- Екипа која нам најмање стилом игре одговара. Али играли смо толико пута и надам се да и овога пута неће бити проблема. Сигурно најзанимјивији дуел четвртфинала. Имамо наш притисак, хоћемо што даље, па је Шпанија ту пре или касније.

Новинарима је причао и Душко Пијетловић:

- Има резона да се игра Шпаније хвали. Одличан састав, пун добрих појединаца. Али и ми се питамо. Даћемо све од себе као и увек, верујем да нећемо разочарати. То јесте најважнија утакмица али нам искуство играња таквих даје право да се надамо.

Ватерполисти Србије играју против Шпаније у среду од 17.30 сати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести