ЕП за ватерполисте: Реакције играча Србије о Шпанији

Шпанија је очекивано у осмини финала победила Немачку 12:6 и биће ривал Србији 22. јануара у 17.30 часова у четвртфиналу Европског првенства.
Ватерполо савез Србије
Фото: Ватерполо савез Србије

Реакције играча Србије после утакмице биле сличне али веома опрезне о свом ривалу.

Душан Мандић сматра да треба Сбија да наметне свој ритам.
- Снажан ривал, добро уигран, физички моћан. Пероне командује, Пинедо одлично брани, Гранадос и Мунариз квалитетни шутери. Знамо на кога да обратимо пажњу. Не очекујем пуно голова, биће као у финалу Барселоне. Треба да наметнемо наш ритам, да не уђемо у њихов. У сваком случају дерби четвртфинала, одлучиће гол два, а и они знају против кога играју, истакао је Мандић.

Душко Пијетловић је додао да Шпанију одлично познаје јер су ирали на припремама.
- Одлично се Шпанци познају, махом су у једном клубу и то им олакшава посао. Баш су уиграни али нисмо ни ми за бацање. Имамо квалитет, очекујем јако тешку утакмицу. Играли смо недавно утакмицу на припремамаали тај меч ништа не значи. Увек се тада тактизира. То није била наша игра, време је да сада одиграмо најбоље што можемо.

Никола Јакшић очекује тешку утакмицу али да Србија подиже форму.
- Увек кажем да све зависи од нас. Добри су и очекујем тешку утакмицу. Битно је како ћемо да кренемо у одбрани. Ако буде како треба онда можемо да се надамо успеху. Мислим да смо најбоља екипа, стојим иза тога и зато кажем да све зависи од нас. Подижемо форму и то је најважније.

Сава Ранђеловић хвали појединце Шпаније и њихов пресинг.
- Добро из познајемо, често смо играли једни против других. Заједно смо радили у Барселони. Имају одличне појединце, Перонеа и Мунариза пре свих. Морамо да нађемо решење за њихов висок пресинг.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести