ЕП за ватерполисте: Шпанци бољи од Србије (видео)

Ватерполисти Србије поражени су од Шпаније у борби за полуфинале Европског првенства у Мађарској на петерце 9:10, 6:6 (2:1, 1:4, 2:1, 1:0, 3:4).
Ватерполо савез Србије
Фото: Ватерполо савез Србије

Шпанија је како се и очекивало била незгодан противник Србији. Водили су већим делом меча, Србија је стигла три разлике и отишло на петерце.

Мандић и Прлаиновић нису искористили петерце док код Шпанаца Мунариз није био прецизан.

После много неизвесности и драме у завршници утакмица је завршена без победника, а приликом извођења петераца Шпанци су имали више концентрације.

Андрија Прлаиновић и Душан Мандић нису успели да реализују пенале, а голман нашег тима Бранислав Митровић није могао да обрани више од једног петерца, па тако Србија неће одбранити титулу.

Српски ватерполисти изванредно су бранили играча мање и примили смо само два гола из 12 таквих ситуација, а пораз смо претрпели због тога што смо примили три гола из игре, што је тешко објашњиво.

Слично је било и у дуелу против Холандије, али због велике разлике у квалитету то се није одразило на коначан резултат, али су против Шпаније такви пропусти у одбрани морали да имају цену.

Надали смо се да она неће бити овако висока и да ће изабраници Дејана Савића то успети да надоканде, али се испоставило да је голман шпанског тима Данијел Лопез био непрелазна препрека.

Четрдесетогодишњи ветеран је успео да одбрани чак 11 од 17 удараца и без дилеме је најзаслужнији за велику победу његовог тима.

Шпанија ће играти у полуфиналу Европског првенства са бољим из меча Хрватска-Грчка. Ватерполисти Србије у борби за пласман од петог до осмог места, у петак од 16 сати играће против пораженог из меча Хрватска - Грчка.   

Србија - Шпанија 9:10, 6:6 (2:1, 1:4, 2:1, 1:0, 3:4)

БУДИМПЕШТА: Дунав Арена, гледалаца: 1.800, судије: Александреску (Румунија), Коломбо (Италија). Играч више: Србија 12 (5), Шпанија 12 (2), два играча више: Србија 1 (0), Шпанија 1 (0). Петерци: Шпанија 1 (1)

СРБИЈА: Пијетловић Г, Мандић 3, Дедовић, Ранђеловић 1, Ћук 1, Пијетловић Д, Вицо, Алексић, Јакшић 1, Филиповић (0-2), Прлаиновић (0-3), Митровић С (0-3), Митровић Б

ШПАНИЈА: Лопез, Муњарез, Гранадос 1, Санахуја 2, Де Торо, Ларумбе , Делгадо, Фернандез 1, Тахул, Пероне 2, Маларч, Бустос, Лорио

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести