ЕП за ватерполисте: Србија преко Холандије директно лети у четвртфинале

БУДИМПЕШТА: Српске ватерполисте данас од 20.30 часова очекује још један лак посао на Европском првенству у Будимпешти, јер ће се у трећем, последњем колу у групи Б састати са Холандијом, против које су апсолутни фаворити.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Победа би наше „делфине“ послала директно у четвртфинале, где ће чекати Шпанце или Мађаре. Руси су у првој утакмици на шампионату били и најопаснији противник екипе селектора Дејана Савића, али су ту препреку наши момци успешно пребродили.                 

Прошло коло није донело никаква изненађења, Румунија је потопљена убедљивим резултатом 15:7. Тај и данашњи сусрет српски ватерполисти искористиће да подигну форму за оно најважније што их очекује, а то су одлучујући мечеви, почев од четвртфиналног.

Селектор  Савић је упркос рутински забележеном тријумфу над Румунима истакао да је у нашој игри било грешака и да су играчи уморни, али да ће се трудити да све то доведу под конац за дуел са Холандијом. Уколико и данас тријумфују, што је у потпуности очекивано, Срби ће имати три дана одмора до следећег изазова, што је и више него довољно времена да се припреме за први меч после групне фазе шампионата. Србија је средином новембра у Хагу савладала Холандију резултатом 12:7 у првој утакмици Светске лиге. Наш данашњи противник ипак је успео да направи изненађење у Будимпешти пошто је на птварању шампиона славио против Румуније 9:8.

Не мислим много о Холандији колико мислим о нама. Они имају одличног центра Винкелхорста и на њега посебно морамо да обратимо пажњу, а сигурно да нас очекује физички захтевна утакмица. Све друго је по плану и близу смо директног проласка у четвртфинале, рекао  је Никола Јакшић, који је јуче  прославио 23. рођендан.

Најважнији сусрет до сада у Будимпешти биће четвртфинални - борба за улазак у полуфинале.

Не знам кога бих  више волео за противника у тој утакмици. Прво помислим да је то Мађарска, а затим да је боље Шпанија, јер бих желео финале са домаћинима у Дунав Арени.

Још пре почетка шампионата наши репрезентативци су истицали да су им мисли већ у четвртфиналу, јер их у групи није чекао тежак задатак ни у једној од три утакмице. Ни не чуде онда овакве самоуверене изјаве.

Више се окрећемо нама и подизању форме за најважније дуеле него наредном ривалу. За сада све то иде по плану. Морамо наредних дана да радимо тако да четвртфинале дочекамо спремни. Тамо нас чекају Шпанци или Мађари и мени искрено у овом тренутку није битно који ће од та два тима бити с друге. Није то сада важно, има времена до тог меча, сматра Јакшић

Саву Ранђеловића за Будимпешту вежу најлепше успомене, а оно што он очекује од свог тима против Холанђана јесте боља одбрана него у претходне две утакмице.

Напад је за сада бољи део тима, али и одбрана се полако диже. Још нисмо имали играча са три личне, а и то нешто говори. Највећа претња од Холађана је њихов центар Винкелхорст и он је њихово најјаче оружје. Играли смо са њима недавно у Хагу, видели смо какви су и сигурно је да ће физички бити тешко, али је то уз стресни меч са Русима права ствар. Искрено, не размишљам још о четвртфиналу, ако хоћемо на врх, зна се - .корак по корак, поручио је Ранђеловић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести