ЕП за ватерполисте: Убедљив тријумф Србије против Румуније

Ватерполисти Србије декласирали су Румунију 15:7 у утакмици другог кола Б групе Европског првенства у Будимпешти.
mandic, vss aleksandar krupanic
Фото: Dušan Mandić, foto: VSS/Aleksandra Krupanič

Браниоци златне медаље уписали су други тријумф,  и тако показали огромну разлику у квалитету две селекције.

Тим Дејана Савића лежерно је отворио меч, Румуни су повели и добро се држали све до финиша прве четвртине када су "делфини" заиграли озбиљније и брзо стекли два гола предности.

До полувремена су се Румуни држали колико-толико, а онда је наставак показао зашто су ватерполисти Србије четвороструки узастопни прваци Европе и тренутни олимпијски.

Дебитант на турнир Никола Дедовић са два маестрална гола скренуо је пажњу на себе, пре него што је шоу на крају био резервисан за Душана Мандића.

Леворуки шутер Про Река три пута у низу је погађао, међу којима је била и ефектна шрауба, и на крају у многоме допринео великој разлици од осам голова. Управо је Мандић био најефикаснији са четири гола, по два су дали Дедовић, Филип Филиповић и Милан Алексић, исто колико на другој страни Козмин Раду и Николае Оанта.

За оверу првог места у групи "делфини" ће играти против Холандије у суботу од 20.30 са циљем да обезбеде директан пласман у четвртфинале турнира. А тамо их чека много озбиљнији ривал, Мађарска или Шпанија...

К. Б.

СрбијаРумунија 15:7 (5:3, 1:1, 5:1, 4:2)

БУДИМПЕШТА: Дуна арена, гледалаца око 5000, судије: Еркан Туркан (Турска), Петер Балзан (Малта). Играч више: Румунија 8 (2), Србија 18 (11). Петерци: Румунија 1 (1)

СРБИЈА:  Г. Пијетловић (5/10 одбране), Мандић 4, Дедовић 2, Ранђеловић 1, Ћук 1, Д. Пијетловић, Вицо, Алексић 2, Јакшић 1, Филиповић 2, Прлаиновић 1, С. Митровић 1, Б. Митровић (1/3 одбран3)

РУМУНИЈА: Тик (5/20 одбране), Раду 2, Негреан, Георге 1, Антипа, Приотеаса 1, Георгеску 1, Фулеа, Георгелфи, Оанта 2, Гибан, Ванчсик, Абрудан (гк).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести