Европа Куп: Срби очекују спектакл у Нишу против Хрватске

Ниш ће имати прилику да у среду од 17.30 часова буде домаћин правог ватерполо спектакла.
savic i filipovic, vss
Фото: Дејан Савић и Филип Филиповић, фото: ВСС

У базену Чаир ће у трећем колу Еврокупа снаге одмерити Србија и Хрватска. Оба тима су до сада победили Румунију и сигурно су учесници завршног дела овог такмичења који ће бити одржан у Будимпешти.

Данас су у Кући ватерпола са представницима медија разговарали селектор Дејан Савић и капитен Филип Филиповић.

„Изузетан је значај не због резултата већ ће бити ватрено јер у последње четири године разна финала и полуфинала смо одиграли. Имам састав од 15 играча а одредићу пред утакмицу 13. Биће изузетна утакмица. Обе селекције су жељне играња као националних селекција. Нишлије  на базену и Србија ће моћи да уживају у представи. Руминија је аутсајдер и ово је борба за прво место. Није оно толико битн, зна се да у четвртфиналу идемо са групом у којој су Грци и Шпанци. Ово је увод у Светску лигу која је битна због визе за Игре и свака екипа ће већ тада покушати да је оствари. Ровит је Ћук,  Хрвати су без Бијача и Буљубашића а сви остали су ту. Наша стратегија је да играо широм Србије и свуда су базени били испуњени до последњег места. Очекујем да тако буде и у Нишу и да атмосфера буде сјајна. Хрватска је светски првак и то довољно говори о њиховој снази.“

Филип Филиповић је истакао:

„Спектакл је у најави. Нишлије су то и заслужили јер су толико пута били сјајни домаћини на нашим утакмицама и стваралу су најбољу атниосфериу. Позивам их да да присиствују нечему сто нису до сада имали прилику да гледају. Најјачи су састави у оба тима и биће занимљиво. Прави је трнеутак за проверу форме,  да видимо колико смо укомпоновани јер нисмо сви на истом нивоу. али знамо како се игра за репрезентацију.“,

Ово ће бити пети сусрет ове године. Хрватска је добила сусрете у Европа купу (2), Срби полуфинале ЕЛ у Барселони и реми на Светском купу у Берлину.

„Имамо одличне односе са Хрватима до уласка у базен. Разумемо се, дружимо ван игре. Али када се игра не штедимо се и зато понављам биће спектакл“, закључио је Филиповић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести