Европа куп: Србија савладала Грчку, борба за пето место

ЗАГРЕБ: Ватерполисти Србије играће за пето место на Европа купу у Загребу, пошто су данас у мечу за пласман савладали Грчку са 14:10 (3:4, 5:4, 3:1, 3:1).
vaterpolisti srbije1
Фото: ВСС

Србија је заслужено победила Грчку играла је боље него у дуелу са Шпанцима и резултирала је успехом уз одличног играча више.

У првој четвртини се играло гол за гол. Српски проблем су биле две личне Душка Пијетловића. Велики број избачаја, девет. Србија је од пет постигла три гола, Грци од четири такође три, само један грчки погодак из игре.

Србија је повела преко Алекисћа а за 2:2, односно 3:3 стрелци су били центри Лазић и Пијетловић. Наставак је донео апсолутну идентичну игру. Први пут су Грци повели са два разлике параболом Капотиса Ристичевићу. Из одбитка је спретно смањио Алексић да би Пијетловић закуцао лопту за 5:5. До полувремена три пута предност Грка и сва три пута је меч у егал враћао капитен Филиповић. Оба тима сјајна са играчем више, Србија 10 (8), Грчка 7 (6).

У трећој четвртини на голу Србије је био Бранислав Митровић. Други пут на мечу је Србија била у предности голом Јакшића. Грци су ушли у проблем са играчем више. Имали су пет пута бројчану предност и само једном били прецизни. Уз то одлични Митровић је код вођства Србије 10:9 одбранио петерац Фунтулису. Србија је имала два пута играча више и голови Пијетловића и Филиповића. Србија је 54 секунде пре краја трећег дела водила 11:9 уз одличног играча више 12 (10).

Пропуштене су две прилике али је после гола Гунаса, Прлаиновић је искористио трећу за 12:10 а потом је после одличне контре и асистенције одличног Филиповића Рашовић погодио за 13:10 (2,13 до краја).

Ривал српским ватерполистима у мечу за пето место биће Црна Гора.

Меч се игра у недељу од 16.45 сати.

Србија – Грчка 14:10 (3:4, 5:4, 3:1,3:1)

ЗАГРЕБ: Базен Младости на Сави, гледалаца: судије: Бендер (Немачка) и Молинер (Шпанија). Играч више: Србија 16 (11), Грчка 16 (8). Петерци: Грчка 1 (0)

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 1, Дедовић, Ранђеловић, Стојановић, Пијетловић 3, Лазић 1, Алексић 2, Јакшић 1, Филиповић 4, Прлаиновић 1, С.Рашовић 1, Митровић. Селектор: Савић

ГРЧКА: Флегас, Генидунас, Скумпакис, Капотис 3, Фунтулис 1, Папансастасију, Дервишис 1, Аргиропулос 2, Мурикис, Коломвос, Гунас 3, Влахопулос, Зердевас. Селектор: Влахос.

Савић: Било је боље него против Шпаније

Селектор Дејан Савић је реално оценио утакмицу:

- Не могу да будем задовољан али је било боље него јуче. У прве две четвртине су обе екипе имали добру реализацију играча више. Када смо консолидовали игру са играчем мање, решили смо утакмицу. На крају је било убедљиво али то није реалан однос снага у базену. Сада нисмо правили кардиналне грешке, није било петераца против нас. Сви учимо са новим правилима од играча, тренера и наравно судија а она ће свој врхунац имати на Играма у Токију 2020. Са Црном Гором очекујем лепу утакмицу. Нема резултатског значаја биће то меч за престиж.

Капитен Филип Филиповић је додао:

- Грчка игра другачије од Шпаније, без много упливавања. И тако су добијали често играча више. Наша реализација је била добра. Овај наш састав је тренутно најбољи. Добро је што играмо са Црном Гором, нама требају јаке утакмице а предстојећа ће бити таква.

Душко Пијетловић је поменуо правила:

- Имамо још проблем са њима, некада судије имају двоструке аршине и добијамо избачаје без резона.Битна је победа. Одбрану смо поправили удругом делу и то је донело резултат.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести