ЕВРОПА КУП: Србија сигурна у Букурешту

Србија је забележила прву победу у овогодишњем Европа купу. Комбиновани састав Дејана Савића лако је изашао на крај са Румунијом и славио са 13:6.

У прве две четрвтине одиграла је Србије одлично одбрану, а да су наши играчи имали више стрпљења са играчем више предност је могла да буде и убедљивија.

После две четвртине Србија је водила са 5:1, а онда је у трећој деоници дошло до малог опуштања, па су се иза леђа Добожанова, који је заменио Пијетловића, нашле чак четири лопте. Но, и даље је Савићев састав имао опипљиву предност (8:5). Последњи одмор су Срби искористили за буђење и агресивном и ефикасном игром стигли су до убедљивог тријумфа.

За играча утракмице проглашен је Страхиња Рашовић.

Румунија је забележила и други пораз, пошто је у првој утакмици Групе Д прошлог месеца убедљиво са 17:4 изгубила од Хрватске. 

Српски ватерполисти ће наредну утакмицу играти 11. децембра, када ће дочекати репрезентацију Хрватске.

Румунија - Србија 6:13 (1:3, 0:2, 4:3, 1:5)

БУКУРЕШТ: Базен СЦ Изворани, гледалаца: 500, судије: Дали (Малта), Ровида (Италија). Играч више: Румунија 9 (2), Србија 9 (3).

РУМУНИЈА: Тиц, Раду 1, Негреан, Георге 1, Фулеа 1, Ђорђеску 1, Протеса 1, Ћовеану 1, Калин, Оанта, Гибан, Антипа, Абрудан. Селектор: Јордаче.

СРБИЈА: Пијетловић, С. Рашовић 4,В. Рашовић 1, Ранђеловић, Ћук 2, Лазић, Тохољ, Томић, Јакшић, Филиповић 2, Стојановић 3, Лукић 1, Добожанов. Селектор: Савић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести