Европа куп: Убедљива победа Србије над Румунијом

На најлакши могући начин ватерполисти Србије уписали су победу над Румунијом у мечу Групе Д Европа купа одиграног у Суботици.
srbija rumunija, vss nstantic
Фото: Ognjen Stojanović u napadu u duelu sa Rumunijom, foto: VSS

Подмлађени састав селектора Дејана Савића убедљивом игром доминирао је током целог сусрета који није имао резултатски значај, јер су “делфини” већ обезбедили учешће на завршном турниру. Управо је због тога ова утакмица била права прилика да се у базену нађу млади играчи, већином из домаћих клубова, а дебитовали су Петар Велкић и Марко Радовић. Уз њих су били само искусни Душан Мандић и Гојко Пијетловић, који су држали конце у својим рукама.

Управо је Мандић одличним асистенцијама “хранио” млађе саиграче и већ после осам минута Србија је водила 3:1. Редом су се наши ватерполисти уписивали у стрелце и на полувремену су имали пет голова вишка (7:2). Савић је у последњој четвртини у коју се ушло резултатом 11:4, у игру убацио голмана Добожанова, а Лукић је погодио за највећу предност на мечу од “плус 9” – 13:4 и тако сигурно трасирао пут ка тријумфу.

К. Б.

СрбијаРумунија 13:6 (3:1, 4:1, 4:2, 2:2)

СУБОТИЦА: Базен Подравка, гледалаца: 300, судије:Ахладотис (Грчка), Ковач (Мађарска). Петерци: Србија 2 (2). Играч више: Србија 9 (3), Румунија 6 (2).

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић 3, Танкосић, Радовић, Лазић 1, Томић, Драшовић 2, Лукић 2, Јанковић 2, Вучинић 1, Стојановић 1, Велкић 1, Добожанов. Селектор: Савић.

РУМУНИЈА: Чик, Ванчик, Гергељфи, Георге 2, Фулеа, Ђорђеску, Приотеса 1, Драгомиреску 1, Калин, Ђоанта 1, Сабо 1, Антипа, Абрудан. Селектор: Јордаче.

Фото: ВСС

Мандић играч утакмице

Најбољи играч утакмице био је Душан Мандић. Плакету му је предао Давор Штефанек председник СС Србије. Мандић је рекао:

„Задовољан сам, млади састав показао је квалитет. Идемо даље следе нам још важнији мечеви. Памтићемо Суботицу по заиста лепом догађају.“

Никола Вучинић је додао:

„Од почетка био је наш ритам игре и резултат је све показао. Честитам Румунима на игри али смо били далеко бољи ривал Презадовољан сам, овај тим је показао да има перспективу.“

Никола Лукић је такође био задовољан.

„Заслужена победа. Испоштовали смо договор из свлачионице, мислим да смо испунили селекторове захтеве. Овај тим може доста али морамо сада да наставимо још више да радимо.“

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести