ЕП у Будимпешти: „Делфини” почињу припреме за Токио

Ватерполисти Србије играће данас од 16 часова против Грчке у разигравању за пласман од петог до осмог места на Европском првенству у Будимпешти.
Sava Ranđelović očekuje trijumf nad Grcima Foto: VSS
Фото: Сава Ранђеловић очекује тријумф над Грцима Фото: ВСС

Може се рећи да су “делфини” неочекивано стали у четвртфиналу, али далеко да су пораз од Шпаније и овакав исход трагични. У неку руку је ово безболан пех, јер су наши репрезентативци већ осигурали визу за Олимпијске игре у Токију, за које су и говорили да им је најважније такмичење ове године. У најави шампионата у Мађарској нису “делфини” обећавали пето узастопно, рекордно злато, него су у први план истицали да им је ово успутна станица за Јапан.

Познато је да екипа селектора Дејана Савића никада не пружа најбоље партије почетком године, када се и задесило првенство које је иначе у летњем термину (због Олимпијских игара се променио календар). Били су, међутим, у егалу против Шпаније у четвртфиналу, које је решено после петераца. Заслужено је “фурија” прошла даље, а наши се први пут после 1999. године када је још била Југославија, враћају са Европског првенства без медаље. Ово је и друго велико такмичење заредом на ком је Савићевој екипи измакло одличје, јер је прошлог лета на Светском првенству у Јужној Кореји подмлађени састав био пети. Никоме не прија да игра у разигравању, поготово саставу који је претендовао на победничко постоље, али посао мора да се уради до краја. Србија данас игра против Грчке.

– Морамо да одиграмо добро и да победимо. Пораз никако не би био добар у овом тренутку – кратко је рекао Андрија Прлаиновић.

Црногорци су у четвртфиналу приредили изненађење савладавши Италију, која је актуелни првак света. Ако “делфини” победе Грчку чека их дуел са бољим из меча Италија – Русија у ком “азури” важе за фаворита.

– Није лако после пораза у четвртфиналу играти овакве утакмице. Морамо да дамо максимум против Грка и после очекујем да за пето место играмо са светским прваком Италијом – поручио је Сава Ранђеловић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести