Фајнал – фор Б лиге: Бечеј и Дунав у финалу

Више нема дилеме у којој групи прволигашког Б каравана се игра бољи ватерполо.
vaterpolo becej
Фото: Детаљ са утакмице између Бечејацаи Обреновчана, фото: Дневник

Представници северне групе, Бечеј и новосадски Дунав, савладали су ривале с југа, београдски Сингидунум и обреновачки ТЕНТ, и на тај начин обезбедили учешће у плеј-ауту, где ће се борити са петопласираном и шестопласираном екипом А прволигаша за попуну елитне лиге.

 Фајнал - фор Б прволигаша у базену крај Тисе отворили су Београђани и Новосађани. Утакмица с неуобичајено мало голова у данашњем ватерполу завршена је победом Дунава резултатом 4:3 (1:1, 1:0,1:1, 1:1). Пресудио је гол више у другој четвртини, али довољно за остварење циља. Два гола постигао је капитен Дунава Немања Маринковић, а по гол дали су Михајло Маринковић и Војислав Марковић, док су стрелци за Сингидунум били Никола Ражнатовић, Лука Стефановић и Марко Шаренац.      

У другој утакмици измеђи Бечејаца и Обреновчана била је права киша голова - 24. Победио је Бечеј са 13:11 (2:3, 6:2, 3:3, 2:3). И у овој утакмици је пресудила друга четвртина, коју су Бечејци решили у своју корист резултатом 6:2. Узалуд су Обреновчани добили прву и последњу четвртину идентичним резултатом 3:2, док је трећа била егал (3:3). Према очекивању, највећи терет свалио се на ветерана, уједно и председника Бечејаца Горана Крстоношића, који је постигао четири гола и био прави диригент игре у води. Три пута се у листу стрелаца уписао Стеван Добожанов, по два гола дали су Виктор Месарош и Владимир Купрешак, а једанпут су затресли мрежу Никола Крстоношић и Стефан Наћук.

Занимљиво да Бечејци нису реализовали чак три петерца. Четвороструки стрелац за Обреновчане био је Боривој Чубрић, по два гола постигли су Стефан Николић и Срђан Рајчић, а Јован Варда, Немања Ђуровић и Милош Станишић дали су по гол. Поред стрелаца, ваља нагласити да су веома добри били и голмани, Бечејац Жолт Бушић са 13 и Обреновчанин Иван Радосављевић са 11 одбрана.                              

В. Јанков

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести