Филиповић: Потребно нам је мало времена

БУДИМПЕШТА: Српски ватерполисти предвођени капитеном Филипом Филиповићем били су задовољни после победе против Русије на старту Европског првенства у Будимпешти, али се слажу да игра може да буде много боља.
prlainovic, vss aleksandra krupanic
Фото: Andrija Prlainović, foto: VSS/Aleksandra Krupanič

"Утакмица није на почетку била како смо очекивали, већ после тога. Одбрана је била слабија, девет примљених голова није превише, али нисмо навикли. Сада имамо две слабије утакмице, морамо да уђемо у ритам. Први пут на овом базену смо после три године и треба нам мало времена", рекао је Филиповић.

Душан Мандић истиче да је, кад се све сабере, било задовољавајуће.

"Намучили су нас, играли добро. Задовољни смо победом, лепо отворили првенство. Мало смо се опуштали и тако су се враћали. Ипак, контрола је била наша све време", рекао је Мандић.

Стефан Митровић каже да су се Руси враћали пар пута и показали снагу.

"Отворили смо добро првенство. Сада да се мало одморимо јер нам стижу слабији ривали, али морамо да задржимо ритам какве траже стресне утакмице", рекао Митровић.

Андрија Прлаиновић наводи да је победа најважнија.

"Било је занимљиво. Нема опуштања с Русима. Брзо су нас стизали. Оваква нам је утакмица требала, много више него да смо добили десет разлике. Почетак је и можемо да будемо задовољни. И добри и лоши детаљи су нормални за прво коло", поручио је Прлаиновић.

Србија наредну утакмицу игра у четвртак против Румуније.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести