Гојко Пијетловић: Ова екипа је прављена за "немогуће мисије"...

Голман ватерполо репрезентације Србије Гојко Пијетловић изјавио је да овај тим може још боље и да ће наставити истим темпом јер их претходни успеси на то обавезују.
gojko pijetlovic, epa
Фото: Gojko Pijetlović, foto: EPA (Szilard Koszticsak)

"Претходни успеси, састав и менталитет ове екипе нам не дозвољава да станемо овде и обавезује нас да на сваком такмичењу идемо на прво место, у било ком саставу, у којој год ситуацији. Свако следеће такмичење које будемо играли, посебно следеће године где такмичење носи квалификације на ОИ, мислим да нам је изузетно битно. Ова генерација може још више него што смо урадили до сада, а ово што смо урадили до сада је равно чуду", рекао је Пијетловић новинарима после свечаног дочека испред Скупштине Београда.

Када је реч о утисцима после нове титуле Пијетловић је рекао да тај осећај никад не застарева и да сваки излазак испред народа остаје урезан у срцу и памћењу.

"Ово је нешто што никад не застарева и сваки излазак испред народа, посебно у оволиком броју и оваквом весељу остаје и у срцу и у памћењу урезан. Кад видимо колико људи стварно цене оно што радимо и препознају успех који правимо за државу и за овај народ пуно нам је срце. И драго нам је сада што смо повели и децу са собом", казао је голман Србије.

Он је додао и да није лако четири пута узастопно бити шампион Европе.

"Није лако, скоро немогуће али ето, ова екипа је тако прављена, за немогуће мисије", рекао је Пијетловић.

Пијетловић је изјавио и да мотиве траже у неким ситним стварима.

"Када се све освоји, ми тражимо мотиве у неким ситним стварима, једни друге подржавамо и буквално гинемо за екипу", закључио је Пијетловић.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести