ХВС: Захтев српских ватерполо клубова није остварив

ЗАГРЕБ: Захтев Ватерполо савеза Србије и српских клубова да из безбедносних разлога не играју у Сплиту и околини од 200 километара до краја сезоне није остварив, што једино указује на прекид сарадње и њихово иступање из регионалне лиге, поручују из Хрватског ватерполо савеза (ХВС). 
zagreb
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Истовремено, како наводи Хина, ХВС је изразио жаљење након што су ВС С и српски клубови упутили допис Управном одбору Регионалне лиге, у коме се истичу да из безбедоносних разлога не желе да играју у Сплиту и околини од 200 километара до краја сезоне.

"Захтев и закључак Ватерполско савеза Србије и тамошњих клубова, нажалост, у пракси није спроводив, што једино указује на прекид сарадње и њихово иступање из заједничке ватерполо лиге" наводи се у саопштењу ХВС, које је потписао потпредседник и извршни директор ХВС Перица Букић. 

ХВС наводи и да је уверен да се решавању ситуације могло другачије приступити, посебно након званичног дописа Полицијске управе Сплитско-далматинске, "којим се јамчи безбедност свим будућим учесницима ватерполо надметања, а које је упућено Поверенству за такмичење".

Из ХВС-а додају да је за њих потпуно неприхватљива предложено решење да се све утакмице седам хрватских клубова (Јадран, Морнар БС, ПОШК, Југ ЦО, Соларис, Задар 1952 и Галеб МР) играју у гостима.

"Изражавајући још једном жаљење и апсолутну осуду инцидента који се догодио у Сплиту, морам нагласити и да је потпуно немогуће остварити захтјев ВСС. Када бих карикирао, да би удовољили њиховим захтевима морали бисмо да саградимо олимпијски базен у Госпићу, који је први већи град удаљен више од 200 километара од Сплита. Стога се одлука ВС С о томе да не игра у Далмацији може протумачити једино као њихово одустајање од РВЛ," поручио је Букић.

Он је оценио и да није у духу партнерских и спортских односа доносити овако, како је навео, радикалне одлуке, без икакве претходне консултације с осталим савезима, члановима РВЛ, пре свега с ХВС-ом, као директно укљученим чланом. 

Букић је оценио и да је очигледно да, уколико ВШ истраје у намери да не игра више у Далмацији, лига у досадашњем формату више неће постојати. 

"Регионална ватерполо лига је, подсећам, створена на заједничку иницијативу и у светлу заједничких интереса, те како смо је формирали једнако тако је можемо и прекинути," поручили су из ХВС-а.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести