Јеленић изабран за новог председника Ватерполо савеза

БЕОГРАД: Некадашњи трофејни репрезентативац Виктор Јеленић изабран је за новог председника Ватерполо савеза Србије (ВСС).
Jelenic Viktor/VSS
Фото: Ватерполо савез Србије

На Скупштини која је одржана у београдском хотелу М за Јеленића је гласало 38 делегата, док су по један били уздржани и против. Актуелни председник ВК Црвена звезда био је једини кандидат за ову функцију, а на њој ће наследити Милорада Кривокапића. 

У трофејој репрезентативној каријери Јеленић између осталог има и две олимпијске медаље, бронзу у Сиднеју 2000. и сребро у Атини 2004.

Јеленић се захвалио Кривокапићу на свему урађеном током мандата, али и истако да је најбитније одбранити олимпијско злато на Играма у Токију 2020. године, али и смањење дугова које није желео да прецизира. 

"Постигнути су у такмичарском делу незабележени резултати у свету. Свака част момцима. Идемо даље. Најважнији задатак је освајања злата у Токију. Желимо да наредне сезоне због тога све наше најбоље играче вратимо у земљу пред олимпијску годину. Да их селектор има на окупу, али и да буду видљив узор новим клинцима који желе у наш спорт. Били би у неколико клубова што би допринело већем интересовању за ватерполо од стране медија, спонзора, публике. У том смислу предвиђам и јачање рада са млађим категоријама по јединственом методу направљеном од стране наших најбољих тренера. Морамо да популаришемо женски ватерполо, да га афирмишемо код девојчица и да клубове оснивамо где год је то могуће", рекао је Јеленић. 

Он је навео да је неопходна боља сарадња са локалним самоуправама, како би клубови имали боље услове за рад, али је навео и да треба разговарати и с регионалним савезима око регионалне лиге. 

"Код Регионалне лиге морамо да разговарамо са другим савезима, да се поставе неке основе на прави начин јер нама је ипак наше првенство најважније. Покушаћемо да сваком клубу уз помоћ спонзора омогућимо финансијски додатак и лакше услове такмичења, а наставићемо да плаћамо судијске и делегатске таксе", рекао је Јеленић. 

О висини дуговања није било речи, али је нови председник био јасан:

„Наша је обавеза да у наредне три године дуговања санирамо. У исто време да наставимо са врхунским резултатима. Сви који воле ватерполо нека су укључе и да помогну колико могу како би вољени спорт и у будућности Србији донео много радости као што је то било у годинама за нама. Урадићу све да успемо у овим идејама и сигуран сам да ћу једног дана када будем одлазио са ове функције моћи да вас све погледам у очи.“

На седници је изабран и нови председник Скупштне, па је тако уместо Милана Крстића, који је постао члан Управног одборам једногласно изабран Саша Влаисављевић в.д. генералног директора Аеродрома „Никола Тесла“ Београд. Изабрано је 10 чланова Управног одбора и Надзорни одбор. 

У Управном одбору су: Данило Икодиновић (потпредседник), Дарко Вукобратовић (дипломирани економиста власник фирме Контанго), Жељко Дрчелић (власник фирме Конкорд Вест), Данило Медић У мастер економије, председник Јеврејске општине Београд), Душан Милосављевић (мастер економије директор велепродаје Идеа Меркатор), Зоран Скоко (дипломирани економиста, оперативни директор Аеродрома Београд), Иван Бањац (дипломирани економиста власник фирме Скај Мултиком), Зоран Јанковић (дипломирани менаџер, власник фирме Цермат), Мирослав Мусолин (дипломирани машински инжењер м генерални директор ЈАТ технике), Коља Лазор (професор физичке културе, директор ВК Војводина)и Милан Крстић )дипломирани економиста, директор предузећа Фокус биро).

У Надзорном одбору су: Драган Поповић (председник, дипломирани правник), Миле Самарџић (проф др економских наука) и Филип Димитров (проф др индустријског менаџмента).

Усвојени су извештаји о раду у прошлој години, извештај Надзорног одбора као и финансијски план за 2018. Најактивнији клуб у сезони 2016-17 је Војводина, следи Спартак, а потом треће место деле Црвена звезда и Раднички. Специјално признање за јубилеј 25 година успешног рада уручено је Земуну.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести