Капитен ВК Војводина Марко Ћук: Повратак у елиту реалан

После паузе од месец и по дана, наставља се такмичење у Регионалној лиги за ватерполисте.
marko cuk vosa
Фото: Марко Ћук, фото: Дневник (Ф. Бакић)

После паузе од месец и по дана, наставља се такмичење у Регионалној лиги за ватерполисте. У А1 лиги надмеће се само Партизан од наших клубова и после првог дела сезоне заузима пето место. Остали наши тимови такмиче се у А2 лиги са амбицијама да се преселе у виши ранг. За сада су најближе том циљу Црвена звезда и Војводина, које заузимају прва два места на табели после првог дела надметања.

Новосађани су прошле сезоне изгубли елитни статус у регионалном надметању и силно желе да се тамо врате. У екипу су се вратила, да би својим искуством помогли младом саставу, два Марка - Ћук и Црвенко. И док је Војводина добро пливала ка остварењу првог циља, поклекла је у четвртфиналу Купа Србије. То је довело до промене тренера, па је у пола сезоне Владимира Цукића заменио Дарко Билић, који је до тада водио другу екипу Новосађана – Дунав, а био је и помоћник Дејану Станојевићу, некадашњем првом тренеру Воше.

„Нешто на шта смо рачунали, а то је да учествујемо на финалном турниру Купа, нисмо остварили. Нико није очекивао да ћемо испати у четвртфиналу, цела екипа је подбацила и остаје жал за неоствареним и разочарење због тога. Али, пред нама је дуга сезона, ту су још два циља, пласман у А1 Регионалну лигу и борба за титулу. Осим Партизана, са осталим ривалима за домаће првенство наступамо у А2 Регионалној лиги и мислим да су све екипе приближног квалитета, тако да ће много тога зависити од иснсипирације  и мотивације на сам дан утакмице. Пред нама је жесток рад. Лига се наставља, сутра гостујемо у Загребу. Ми смо ове године у сваку утакмицу улазили да победимо. Некада смо у томе успевали, а некада нисмо. Квалитетнији смо састав од Медвешчака и дефинитивно идемо на победу. Али, у спорту је сваки резултат могућ“, рекао је капитен Ћук.

Капитен сматра да је повратак у А1 Регионалну лигу реалан, али је и опрезан.

„Једно су наше жеље, а видећемо колике су нам могућности. На првом кораку смо се мало саплели, сада могу да кажем и да смо мало полетели, али дуг је други део сезоне и има времена да се многе ствари исправе.“

Домаће првенство почиње у марту.

„Видећемо какве ћемо ми  и остале екипе постићи резултате до тада. Иако су нам и ту амбиције највише, не желим да најављујем да смо ми фаворити. Жеља спортисте је да увек победи и буде најбоље позициониран, али, понављам, у спорту нема сигурних победника, поготово у овој расподели снага где су све екипе мање-више сличне по квалитету, све су младе и осцилације су логичне“, казао је Ћук.

Г. Маленовић

Сутрашњи програм

Регионална А1 лига

Јадран (ХН) – Морнар     (19)

Југ – Партизан                 (19)

Јадран (С) – Будва         (19.45)

Приморац – ПОШК         (20.15)

Младоост – Приморје     (20.45)

Регионална А2 лига

Медвешчак – Војводина (20.45)

Шабац – Катаро               (18)

Соларис – Задар             (19.30)

Ваљево – Наис                (20)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести